DUKET FOR KVALIK-OPPGJØR: Stabæk-trener Toni Ordinas titter utover Nadderud Stadion underveis i kampen mot Start tidligere i høst.

DUKET FOR KVALIK-OPPGJØR: Stabæk-trener Toni Ordinas titter utover Nadderud Stadion underveis i kampen mot Start tidligere i høst. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Stabæk-protest avvist – kvalik-kampen spilles likevel

Stabæk ville ikke spille kvalifiseringskampen til Tippeligaen på Levermyr Stadion og protesterte noen timer før kampstart. Men dommerne er uenige. Dermed går kampen som planlagt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Gressmatten på Sørlandet er rett og slett for hard å spille på, mente Bærum-klubben. Jorden skal ha vært preget av tele etter kalde netter den siste tiden.

Derfor la Stabæk inn protest noen timer før kampen, skrev Agderposten i 10.00-tiden onsdag. Stabæk-sportssjef Inge André Olsen sa at spill på banen var uforsvarlig og fryktet spesielt for hodeskader.

VG Direkte kl. 12.00: Følg Jerv - Stabæk

Mener sikkerheten er ivaretatt

Dermed var alt opp til hoveddommer Tommy Skjerven og hans team å lande på en avgjørelse. Klokken 11.00 – en time før kampen starter – har de bestemt at kampen likevel blir spilt, skriver Agderposten.

– Det viktigste er sikkerheten til spillerne. Jeg måtte teste litt. Jeg syns det var greit å bruke tid, og ikke komme til en forhastet beslutning, sier Skjerven til TV 2.

Han konfererte ifølge kanalen med andre i Norges Fotballforbund, men tilføyer:

– Dette er min avgjørelse uten påtrykk fra noen.

Tippeliga-spill i potten

Jerv har har slått både Mjøndalen og Kongsvinger før de siste kvalifiseringskampene mot Stabæk – som karret seg til play off-plass i Tippeligaen – gjenstår.

Det ligger med andre ord mye i potten for begge klubber. Den økonomiske forskjellen på Obos- og Tippeligaen er stor.

Returoppgjøret skal spilles på Nadderud Stadion 4. desember.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder