«JAAAAA!»: Så glad var Kjetil Rekdal etter 3-0 i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Rekdal: – Kall det gjerne «Deila-effekten»

TROMSØ (VG) (Tromsø-Vålerenga 0-3) Det tok én omgang, så slo Deila-effekten inn på Vålerenga – som knuste Tromsø og tok et langt steg mot ny Tippeliga-kontrakt.

  • Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Men Vålerengas nye hovedtrener ville ikke prate med pressen i Tromsø. Det overlot han til Kjetil Rekdal.

– Ta det med Kjetil. Det er han som er hovedtrener, sa Deila før han forlot presseområdet på Alfheim stadion.

Sett denne? Kristiansund rykket opp: - Et lite eventyr

Kjetil Rekdal var naturligvis svært lettet over å ha tatt tre poeng. Men det var den tidligere Celtic-manageren som styrte troppene fra benken i nord. Og jublet heftig over tre mål og tre poeng.

– Er det Deila-effekten?

– Kall det gjerne det. Det kan godt være sier Rekdal og smiler.

Les også: Deila tar over Vålerenga nå

– Jeg har vært her en stund nå, og hatt mye å gjøre. Nå får Ronny konsentrert seg om det han skal gjøre, og jeg tar det andre, sier Rekdal til VG.

– Det var deilig, sa Ghayas Zahid til VG etter kampen.

VANT - OG FORSVANT: «Snakk med Kjetil», meldte Deila til pressen før han spaserte opp trappene forbi isbjørnen i gangen på Alfheim stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Ny stemme på feltet

Zahid – banens beste i Tromsø – forteller at det har betydd mye for spillerne å få en avklaring rundt situasjonen.

– Det er fint det. Det er en ny stemme på feltet, og det kan ha hatt betydning, sier Zahid.

– Vi har stått på på treningsfeltet. Det er derfor vi vinner i dag, sier en mer nøktern Mohammed Abdellaoue, som satte Vålerengas andre mål via Jonatan Tollås Nation.

Les også: Begrenset Deila-effekt for Vålerenga

– Den var mitt mål, sier han klokkeklart om scoringen.

«Gutan» fikk bank på hjemmebane, mens Tippeliga-kontrakten er så godt som sikret for Vålerenga med 34 poeng. Det holder kanskje til å berge plassen, og neste helg er Lillestrøm gjester på Ullevaal.

– Det hadde vært kjipt, svarer Zahid på spørsmål om spill i OBOS-ligaen neste sesong.

– Ghayas er bra

For Vålerengas nummer ti viste i går at han er en av Norges beste fotballspillere. Han strødde rundt seg med pasninger, og Tromsø hang ikke sammen da Zahid skrudde opp dampen.

– Ghayas er bra, han. Men vi har mange gode spillere i Vålerenga, sier Rekdal om Zahid.

Stående i pressesonen etter kampen kunne Bård Flovik og Tromsø-leiren høre Vålerenga slippe jubelen løs. Trykket øker på «Gutan», som står med fire strake tap. Fortsetter trenden er Tromsø IL å finne i OBOS-ligaen neste sesong.

Vil ha Flovik sparket

STO SKOLERETT: Bård Flovik måtte svare for seg etter å ha røket 0-3 hjemme mot VIF. Her intervjues han av NRK etter tapet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Etter at Zahid satte inn 3-0 reiste publikum seg og gikk. 6429 hadde kjøpt billett til kampen, men kanskje under halvparten satt igjen da dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen. Skjellsordene haglet i retning Tromsøs hovedtrener. Flere vil ha Flovik sparket.

Les også: Uwe Rösler til VG: – Erlandsen er mannen som redder Lillestrøm

– Jeg blir veldig overrasket hvis jeg ikke leder Tromsø mot Sarpsborg 08. Hvis de får inn en ny mann med kun to kamper igjen, sier Flovik til VG.

– Samtidig må jeg si at jeg står fjellstøtt i dette og hvis styret ikke vil ha meg må de komme og si det til meg, legger han til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder