Bringaker (19) senket Molde på bortebane: – Utrolig godt

Solskjær: – Vi må glemme gullkampen

MOLDE (VG) (Molde - Viking 0-1)Viking fikk med seg tre poeng fra kampen mot Molde, da romsdalingene tapte sin første hjemmekamp siden juli 2015. Det kan de takke 19 år gamle Mathias Bringaker for.

Sebastian Langvik-Hansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mathias Bringaker ble tungen på vektskålen da Molde og Viking gjorde opp om tre poeng på Aker stadion.

– Det var utrolig godt. Og å få denne borteseieren her; det var utrolig viktig for høstsesongen, sier målscoreren til TV 2.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

I det sure vestlandsværet, tok Molde i mot Viking på Aker Stadion. Etter 0-1-tapet for Viking var det en skuffet, men fattet Molde-sjef som møtte VG etter kampen.

– Vi har ikke nok trøkk og kvalitet inne i boksen. Vi skaper ikke så mange sjanser, og omsetter ikke de få vi har, sier Ole Gunnar Solskjær til VG.

Molde falt med dette tapet ned på en 5. plass og har havnet 9 poeng bak Rosenborg. Solskjær vil ikke høre noe mer snakk om gullkamp.

– Mange snakker om at vi er 9 poeng bak Rosenborg, men vi må bare glemme gullkampen. Rosenborg og Odd får kjempe om det, så skal vi ta så mange poeng at vi forhåpentligvis får hengt oss på rett bak der, sier den tidligere United-spilleren.

– Ser han blir dratt ned

Molde var nære mot slutten og kjempet hardt for en utligning. På overtid gikk Ruben Gabrielsen i bakken i feltet. Han ropte forgjeves, og dagens dommer Dag Vidar Hafsås vinket han opp. Solskjær var klar på hva han mente.

– Jeg hadde en ganske klar vinkel, og ser at han blir dratt ned. Hvis dommeren ikke ser det kan han ikke dømme. Jeg synes det er straffe, men vi skal ikke skylde på det, sier Solskjær.

– Det er klart det er surt. Det kunne fort blitt dømt på det. Ruben ropte på straffe tidligere i kampen også, så kanskje de to til sammen hvertfall skulle vært en, sier han til VG med et glimt i øyet.

Det fikk han ikke, og dermed endte kampen 1-0 til gjestene fra Stavanger. Viking klatret forbi Molde og opp på en 3. plass i Tippeligaen, mens Molde befinner seg på en 5. plass.

Unggutten Mathias Bringaker ble matchvinner og var veldig glad for at det ikke ble dømt.

– Jeg er veldig usikker på om det var straffe. Jeg tror ikke det var det, og det var utrolig viktig at vi stakk av med seieren her i dag, sier Bringaker til VG.

Fikk du med deg? Molde-spiss solgt til østerriksk fotball

Hans scoring varmet bortefansen, men med sur vind og få sjanser var det lite som varmet publikum til begynne med. Utover i andre omgang kom det derimot flust med sjanser, en scoring av unge Bringaker og en tvilsom straffesituasjon.

Man måtte vente over et kvarter før den skikkelige muligheten kom. Adegbenro fikk med seg ballen nede på venstrekanten og slo et godt innlegg langs bakken i retning Zymer Bytyqi. Den unge vingen måtte ta et touch for å få kontroll på ballen og fikk fyrt av et skudd som ble blokkert av Joona Toivio.

Ti minutter senere var Bytyqi på farten igjen, men denne gangen som tilrettelegger. Innlegget hans var presist mot Patrick Pedersen, men headingen ble reddet av Andreas Linde i Molde-buret.

Noen halvsjanser til Molde fulgte, men resten av omgangen rant ut uten de store sjansene.

Starten av den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Det var ingen store sjanser til noen av lagene i åpningen, men når Mohamed Elyounoussi kom inn fra benken tente han en lite gnist i Molde-laget.

Likevel var det en annen innbytter som kom i begivenhetenes sentrum, da 19 år gamle Mathias Bringaker scoret sitt 4. mål for sesongen. En grusom pasning fra Andreas Linde i Molde-buret ga Samuel Adegbenro muligheten til å forsere med ballen. Han slapp den ut til Phillip Kronberg som ga Bringaker en enkel jobb med å putte ballen i mål med innsiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder