Ny drømmescoring av Bytyqi i Vikings storseier: − Bare å ta av seg hatten

STAVANGER (VG) (Viking - Aalesund 5–2) To nye mål av Zymer Bytyqi (24), tre straffespark, fjerde strake seier for Viking, og sju mål var noen av ingrediensene da Viking slo Aalesund.

 • Hans Christian Boge-Fredriksen

I sin 200. kamp for Viking ble Zymer Bytyqi nok en gang den største helten da Viking tok sin fjerde strake seier. Med to mål, inkludert enda en drømmescoring, var han en viktig bidragsyter for at det ble 5–2 til Viking over tabelljumboen Aalesund.

– Jeg er i veldig god form. Jeg tørr mer og gjør det jeg er god på. Da ser det veldig bra ut. Jeg har nok ikke vært bedre i Eliteserien. Det tror jeg ikke, sier Bytyqi til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er bare å ta av seg hatten for den scoringen der. Han leverer om dagen, i likhet med resten av laget, sier Veton Berisha til VG, og sikter til Bytyqis frisparkscoring.

For Aalesund fortsetter krisen, og Lars Arne Nilsen måtte se at det ble hans tredje strake tap som trener for sunnmøringene – Aalesunds femte strake totalt.

Heldigvis for Aalesund tapte både Start og Mjøndalen, så avstanden opp til kvalifiseringsplassen er fortsatt åtte poeng.

– Dette var sinnsykt nært å vinne faktisk. Vi spiller en veldig god kamp frem til 65 minutter, da de får straffesparket. Resultatet høres stygt ut, men det er på grunn av to kremmerhus, sier Nilsen til VG.

– Vi trenger en seier, og vi skal ha innbyrdes oppgjør mot Mjøndalen, så det er fortsatt mulig. Vi må ikke tenke på tabellen, vi må bare tenke neste kamp.

Men dette var Bytyqis dag. Bare fem minutter brukte han på å sende hjemmelaget i ledelsen. Jefferson de Souza fikk en sjelden mulighet fra start, og svarte med å finne Bytyqi i feltet med et fint innlegg.

Formspilleren fulgte opp sine to scoringer fra forrige helg mot Kristiansund, med å smelle ballen i nettet bak en sjanseløs Andreas Lie.

Ved årsskifte går kontrakten til kantspilleren ut, men fremtiden vil ikke han ikke snakke om.

Aalesund slo tilbake

Etter scoringen fortsatte Viking å styre alt på SR-Bank Arena, men så fikk Aalesund muligheten fra ellevemeteren. Simen Bolkan Nordli kombinerte med Peter Orry Larsen, før han ble felt av de Souza.

Bolkan Nordli tok straffen selv, og satte ballen til høyre. Da Iven Austbø hoppet motsatt vei, var utligningen et faktum.

Det siste kvarteret av omgangen var det plutselig gjestene som skapte muligheter i Stavanger, og både Isak Dybvik Määtä, Parfait Bizoza og Bolkan Nordli hadde gode muligheter til å sende Aalesund i ledelsen. Heldigvis for Viking hadde de en god Austbø bakerst, som sørget for at det sto 1–1 til pause.

– Vi spiller en veldig god første halvtime, men så leverer vi et dårlig siste kvarter av første omgang, og er heldige som ikke får flere baklengs, sier Bjarne Berntsen til VG.

Ut i andre omgang var det Viking som styrte banespillet, men sleit med å komme gjennom et dyptliggende Aalesund-mannskap. Det var helt til Berisha fikk litt plass på kanten etter 65 minutter. Han fosset fremover, og la lavt inn mot Bytyqi. Der ble han felt i skuddøyeblikket, og Viking fikk straffe.

Berisha satte den hardt i nettet, så da gjorde det ingenting at Andreas Lie gikk riktig vei. Viking-spissens ellevte scoring for sesongen sørget for at Viking tok tilbake ledelsen.

To frisparkperler

Etter 73 minutter får Viking frispark på drøye 25 meter, og Bytyqi forteller at han bestemte seg for å ta frisparket så fort dommeren blåste i fløyten. Det var ikke et dumt valg, for frisparket ble blåst rett opp i vinkelen.

– Når jeg først får ta frisparket vet jeg hvilken teknikk jeg skal bruke, og da blir den vanskelig å ta, sier en fornøyd Bytyqi, som nå står med sju scoringer denne sesongen.

Og målfesten var på ingen måte over, for bare tre minutter senere la veteranen Rolf Daniel Vikstøl på til 4–2.

Sigurd Haugen reduserte på det som så ut som et feil idømt straffespark, men det var ikke nok for Aalesund.

På overtid ville Joe Bell også være med på festen, og limte et frispark fra 20 meter opp i vinkelen.

Dermed går Viking opp på 25 poeng, mens Aalesund blir stående å sju.

Neste søndag reiser Viking til Mjøndalen, mens Aalesund får besøk av Rosenborg.

PS! Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22192173254859
2Molde22141754272743
3Rosenborg22126442222042
4Vålerenga2211653728939
5Odd2112274032838
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Aalesund FK
 4. Norsk fotball
 5. Veton Berisha
 6. Zymer Bytyqi

Flere artikler

 1. Europa-drømmen knust for Viking etter omdiskutert scoring: – En katastrofeavgjørelse

 2. Kalludra matchvinner - Aalesund sprakk igjen

 3. Viking seiret i ellevill målfest – vant etter kontroversielle scoringer

 4. Preget etter Orry Larsens skade: - Fikk vondt i magen

 5. Marerittstart for Lars Arne Nilsen: – Det er tungt

Fra andre aviser

 1. Bytyqi med ny drømmescoring da Viking slo tilbake

  Aftenposten
 2. AaFK tapte sin femte strake kamp

  Aftenposten
 3. Viking-børsen: «Han er rett og slett brennhet!»

  Aftenposten
 4. Viking-børsen: «Han er rett og slett brennhet!»

  Bergens Tidende
 5. «Jeffy» fra start – slik stiller Viking

  Aftenposten
 6. «Jeffy» fra start – slik stiller Viking

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no