FEIRET: Haugesund-spillerne feiret lagets første scoring mot Vålerenga fredag kveld. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Søderlund etter frisparkperle: - Aldri jubla så hardt

HAUGESUND/OSLO (VG Nett) (Haugesund - VIF 4-2) Haugesund gikk opp til 2-0 og så komfortable ut etter en snau times spill. Da Vålerenga hadde kjempet seg tilbake i kampen og det hele så mørkt ut for hjemmelaget dukket Alexander Søderlund opp med et kremmerhus.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det sto 88 minutter på kampuret, og Vålerenga hadde hentet opp 0-2 til 2-2. Da stilte Alexander Søderlund seg opp og regelrett hamret inn et frisparkmål av de sjeldne. Fra 30 meter gikk ballen som et prosjektil til venstre for Lars Hirschfeld.

VG LIVE: Les detaljert referat fra kampen her.

- Jeg har aldri jubla så hardt. Jeg prøvde bare å treffe mål, så den kunne gå hvor som helst. Heldigvis gikk det veien, sier en smilende og opplagt Søderlund til VG Nett i pressesonen.

- Jeg hadde to feite sjanser før pause, så det var godt å rette opp med denne, sier han.

Ikke lenge etter frispark-perlen fastsatte debutant Pontus Engblom sluttresultatet til 4-2 etter en god Haugesund-kontring.

Fornøyd Grindhaug

- Jeg håper det var like godt for han (Søderlund) som det var for meg. Han fortjente det og kommer til sjanser og klinker inn det frisparket. Det var godt for alle i Haugesund, forteller en entusiastisk Haugesund-trener Jostein Grindhaug til VG Nett etter kampslutt.

Vålerenga-trener Martin Andresen var svært ordknapp i pressesonen etter kampen, og hastet videre til spillerbussen etter noen ord.

- Det er bittert at det går som det går. Jeg hadde håpet at vi kunne kontre inn et mål på slutten, men Haugesund har gode frisparkskyttere, sier Andresen, som fikk se laget sitt hente inn to mål før Haugesund avgjorde helt på tampen.

Debutant-scoring

Haugesund og Vålerenga stilte med hver sin debutant fra start, og det var hjemmelagets nyervervelse som markerte seg først.

I sin første kamp for Haugesund etter å ha trent med laget i 40 dager, ladet Amer Osmanagic skuddfoten og sendte hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

Bosnieren fikk ballen lagt tilbake av Alexander Søderlund, og fra 20 meter sendte han hjemmelaget i ledelsen på lekkert vis med en markkryper.

Like etter pause økte Eirik Mæland til 2-0 etter en vakker kontring. Han ble frispilt til venstre, og satte ballen via André Muri, tverrligger og inn.

Da så det hele komfortabelt ut for hjemmelaget, men Mohammed Fellah sendte i vei et langskudd bare åtte minutter senere som gikk forbi Per Morten Kristiansen selv om det harde skuddet kom midt på mål.

Det skapte ny spenning i kampen, Og Vålerenga skulle komme tilbake nok en gang. Etter 72 minutter presset laget på foran mål, og ballen gikk kjapt fra Morten Berre til Mohammed Fellah, som fant Martin Pusic foran mål.

Fra kort hold kunne han sette inn utligningen.

Barrett fra start

Vålerenga hev nyinnlånte Chad Barrett (27) rett på topp etter at alle papirene kom på plass i siste liten, men amerikaneren med en 16 timers flyreise i beina fra torsdag slet med å markere seg da han tok over spissplassen etter Marcus Pedersen - som har returnert til Vitesse etter låneoppholdet i Oslo-klubben.

«Prøver å få arbeidstillatelse slik at jeg kan bidra i min nye klubb Vålerenga mot Haugesund i kveld. Kom igjen, norske myndigheter. Slipp meg inn.», skrev Chad Barrett på Twitter i forkant av kampen. Det gikk altså i orden, mens hans nye lagkamerat fra Costa Rica måtte snu i døren.

Forsvareren Giancarlo González rakk ikke få papirene i orden til kampen. Han skulle i utgangspunktet starte på midtstopperplass. Inn kom Benjamin Dahl Hagen, som har vært på lån i Fredrikstad denne sesongen.

Jevne tabellnaboer

UROMOMENT: Alexander Søderlund, her i duell med Bojan Zajic skapte stadig sjanser på eget gress i dag. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Vålerenga kom til Haugesund stadion med fornyet selvtillit etter tre seirer på de fem første kampene etter sommerpausen, og det behøvdes, for Oslo-laget hadde aldri, på fem oppgjør, vunnet borte mot Haugesund før dagens batalje.

Haugesund hadde motsatt utgangspunkt. Etter en strålende første halvdel på sesongen, begynte motgangen å gjøre seg gjeldende etter ferien, og hjemmekampen mot Vålerenga ble av hjemmelaget sett på som en kamp laget "måtte" vinne for å henge med i toppen, og for å komme på rett kurs etter fem kamper uten seier.

Og Haugesund startet best. Midtstopper Martin Bjørnbak testet skuddfoten på et frispark fra 30 meter i åpningsminuttene, og forsøket var såpass bra at Lars Hirschfeld måtte gi en farlig retur - men Vålerenga fikk klarert.

Debutant-mål

Men begge lagene var ivrige i innledningen. Ahmed Suleiman fikk ballen i god posisjon etter ti minutter, men skuddforsøket fra 14 meter satte han ballen en meter til side for mål.

Bare minutter senere kunne Chad Barrett fått en drømmedebut, men headingen fra fem meter skled nærmest av hodet, og fra meget god posisjon gikk ballen like til side for mål.

I en jevnspilt innledning var det altså Haugesund som scoret først ved Osmanagic.

Søderlund fikk senere to sjanser til å doble før pause, men etter flotte dragninger i feltet satte han ballen enten over mål eller midt på Hirschfeld.

Fem scoringer senere så var det altså hjemmelaget som stakk av med tre poeng for første gang etter sommerpausen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder