BRENNHET: Ada Hegerberg, her fra 2016 da Lyon slo Avaldsnes, feirer mål med Pauline Bremer og Amel Majri. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Overbevist om at Hegerberg sikrer seg mesterlig scoringsrekord

Ada Hegerberg (22) har scoret 14 mål i Champions League denne sesongen. Ett til og hun sikrer seg scoringsrekorden alene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er onsdagens oddstips

Da Hegerberg ble matchvinner mot Barcelona forrige uke, tangerte hun samtidig scoringsrekorden til tyske Célia Sasic i den prestisjetunge turneringen. 14 mål er rekorden for antall scoringer i en og samme Champions League-sesong.

Ett til for Lyon, som allerede har en fot plantet i semifinalen, og hun troner på toppen alene.

les også

Ada Hegerberg matchvinner for Lyon

– Ja, den kommer hun til å ta. Det er ingen grunn til at dette ikke fortsetter, svarer tidligere NRK-kommentator Arne Scheie overfor VG.

– Det tar hun, konstaterer Solveig Gulbrandsen, som står med 55 landslagsmål (bare slått av Hege Riises 58) og som nå jobber som talentutvikler for Toppserie-klubben Kolbotn.

Ekstra spesielt er det høye antallet ettersom kvinnenes Champions League er utformet annerledes enn mennenes. Her går de rett på utslagsrunder, så Hegerberg har scoret de 14 målene på bare fem (!) kamper.

les også

Hegerberg slo verdensstjerner i kamp om BBC-pris

Og for øvrig: nærmeste konkurrent til toppscorertittelen i Champions League denne sesongen er Caroline Graham Hansen-lagvenninne Pernille Harder. Med seks fulltreffere er hun imidlertid et lite hav bak Hegerberg.

– Alt med Ada er veldig, veldig bra. Som spiller på dette nivået er hun fantastisk, og det er sjelden vi har en nordmann som er så dominant i Champions League. Jeg unner henne all sportslig fremgang, sier Scheie.

– Det er kanskje litt floskelaktig å si, men det er mål som avgjør kamper. Du husker de som har scoringsrekorder, sier Scheie.

Solveig Gulbrandsen legger til:

– Det som virkelig imponerer meg, er at hun scorer i de store kampene. Som i Champions League-finalen og som da hun ble matchvinner nå mot Barcelona, sier hun.

les også

Hegerberg og Ronaldo kåret til «årets spiller» i Europa: – Utrolig følelse

Som 22-åring har Hegerberg allerede rukket å vinne Champions League-trofeet to ganger med sitt Lyon. Denne sesongen kan det bli hat trick.

Det er imidlertid én ting Scheie synes er synd med tanke på Hegerberg. For hva ville egentlig vært det naturlig neste målet til den norske kjempen?

les også

Eventyrlig Hegerberg-høst: Har scoret nesten to mål per kamp

– Det ville ha vært å lede Norge til EM- eller VM-seier, men det virker ikke som om det skjer med det første, sier han, og viser til at Ada Hegerberg har tatt pause fra landslaget.

VGs tips: Lyon-seier.

Ada Hegerbergs Lyon skaffet seg et godt utgangspunkt med 2–1-seieren i den første Champions League-kvartfinalen mot Barcelona for en uke siden. Da ble Hegerberg matchvinner.

Det franske storlaget står med 32–1 i samlet målforskjell på fem CL-oppgjør denne sesongen. Og de har vunnet samtlige 17 ligakamper i hjemlig fransk liga. Gjestenes overlegenhet reflekteres i borteoddsen, som allerede er spilt ned fra et utgangspunkt på 1,50.

Vi tror Lyon makter å motivere seg til en ny seier mot et formsvakt Barcelona. Spillestopp er kl. 18.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder