KLAR FOR MER: Arsène Wenger vil ikke gi seg som trener. Kanskje får fotballverden se ham smile som dette ikledd Real Madrids farger? Foto: PETER POWELL

Real Madrid-jobben er ledig – og Wenger vil fortsette som trener: – Jeg kjeder meg

Trenerlegenden Arsène Wenger (68) sier at han ikke trives som arbeidsledig, og at han vil fortsette som trener – for en ambisiøs klubb.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
  • Her er fredagens oddstips

– Jeg kan ikke bare ligge på stranden og nyte livet. Jeg er misunnelig på vennene mine som kan gjøre det, men jeg klarer det ikke.

Det sier Arsenal-legende Arsène Wenger, som for første gang siden 1984 er arbeidsløs.

les også

Zidane-avskjed til terningkast 6

Han startet sin trenerkarriere i Nancy i 1984, før det deretter gikk slag i slag. I 1987 tok han over Monaco, før han i 1995 tok turen til Nagoya Grampus Eight i Japan. Deretter tok han over Arsenal i 1996, hvor han som kjent var frem til sin avgang etter 2017/18-sesongen.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Nå vil han tilbake i gamet, og trenerjobben i verdens største klubb ble torsdag ledig.

Vil ha en ambisiøs klubb

les også

Disse trenerne kan ta over Real Madrid

Zinédine Zidane sjokkerte mange med sin avgang, etter at han ledet Real Madrid til deres tredje strake Champions League-triumf. Wenger har selv tidligere hevdet at han takket nei til Real Madrid gjentatte ganger, men hvis muligheten skulle by seg igjen, er det nok gode sjanser for at han griper muligheten.

Det er i hvert fall ingen tvil om at han vil fortsette med fotball.

les også

Ødegaard med Zidane-melding: – Har lært så mye av deg

– Det er spennende, for nå kan jeg teste meg selv igjen. Det er det jeg vil: jeg er en konkurranseperson som vil ha nye utfordringer. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men jeg har en tom side foran meg, og jeg vil skrive et nytt kapittel, sier Wenger, ifølge Goal.

– Jeg kjeder meg, fordi fotballen er en avhengighet jeg har fått. Det må jeg leve med. Jeg vil trene en stor klubb med store ambisjoner, slår han fast.

les også

Ekspert om Zidanes avgang: – Et jordskjelv av dimensjoner

Og det blir vel ikke mye større enn Real Madrid. Han er allerede nevnt som en av de heteste kandidatene til å overta Los Blancos.

VGs tips: Wengers landsmenn vinner

les også

Zidane trekker seg som Real Madrid-trener: – Det beste for alle parter

VM-klare Frankrike er en av favorittene når VM i Russland braker løs 14. juni, og Didier Deschamps menn startet oppkjøringen med en komfortabel 2-0-seier over Irland mandag. Nå venter langt tøffere motstand i Italia, som for første gang siden 1958 ikke blir å se i VM.

Det er naturlig at Frankrike eksperimenterer i forkant av mesterskapet, men hverken Antoine Griezmann, Paul Pogba eller Hugo Lloris spilte fra start mot Irland, og det er sannsynlig at franskmennene stiller et slagkraftig lag mot Italia. Hvordan Italia ser ut, er ikke godt å si. Roberto Mancini har tatt over Azzurri, og startet med 2-1-seier over Saudi-Arabia.

Men her blir nok Frankrike for sterke. Spillestopp er klokken 20.55, og kampen vises på Viasport 1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder