Man. City vant ligacupfinalen - Sarri klikket på egen keeper

(Chelsea - Manchester City 0-0, 3-4 etter straffesparkkonkurranse) Maurizio Sarri (60) var fly forbannet på sin egen keeper som nektet å bli byttet ut - så tapte Chelsea straffesparkkonkurransen.

I etterkant har både Sarri og keeper Kepa Arrizabalaga kalt det hele for en stor misforståelse.

– Jeg trodde ikke at Kepa var klar for straffesparkkonkurransen og ville ha inn Caballero siden jeg fryktet Kepa ville få kramper igjen, men så forklarte legen at det ikke var kramper.

les også

Fjørtoft: – Det virker som Chelsea-sjefen har mistet garderoben

– Kepa ville vise at han var klar for straffesparkkonkurranse og gjorde rett, men måten han oppførte seg på var feil, jeg innså først det etter kampen, sa Sarri på pressekonferansen etter finalen.

Mange mener Kepa var respektløs mot sin egen manager, i en melding på Twitter skriver keeperen at det ikke var intensjonen, men at han kun ønsket å vise at han var frisk nok til å fortsette.

Var på vei ut av stadion

Den italienske Chelsea-manageren kastet flasker, skrek i raseri mot sin egen keeper, forlot benken og var på vei ut av stadion, før han kom tilbake etter at Kepa nektet å bytte sent i den andre ekstraomgangen på Wembley.

I straffesparkkonkurransen burde spanjolen reddet straffen fra Agüero, men tok straffen fra Leroy Sane. Det hjalp lite da både Jorginho og David Luiz misset.

Keeperen har slitt med en lyskeskade, og måtte to ganger få behandling på banen. Da ville Sarri sette inn reservekeeper Willy Caballero, men førstekeeperen ble stående på banen, og nektet å bytte, selv om fjerdedommer sto med nummeret klart på tavla, men uten at han løftet den.

På Sky Sports sin sending mener tidligere Chelsea-kaptein John Terry at manageren har gått for en taktikk med å beskytte spilleren.

ILLSINT: Fjerdeommeren sto klar til å bytte inn reservekeeper Willy Caballero. Da Kepa Arrizabalaga nektet å bytte ut svartnet det for Maurizio Sarri. Foto: CARL RECINE / Reuters

– Jeg tror Kepa forstår situasjonen slik at de vil bytte fordi han er skadet. Jeg tror Sarri vil bytte fordi Caballero er en mer erfaren keeper med bedre record på straffer. Jeg tror ikke Kepa står i mål for Chelsea mot Tottenham på onsdag, sa Morten Langli i Viasat-studioet.

Nevnte Caballero ble helten for Manchester City i ligacupfinalen i 2016, da han reddet tre straffer i straffesparkkonkurransen mot Liverpool.

– Jeg har aldri sett noe slikt før, men jeg skal huske på det neste gang jeg blir byttet ut, spøkte City-kaptein Vincent Kompany i intervju med Viasat.

Manchester City har en hårete ambisjon om å vinne fire titler denne sesongen, og er nå i rute til det, men måtte kjempe hardt for det:

Tvilsomme offside-avgjørelser

Etter en snau time scoret Sergio Agüero , men flagget kom for offside. VAR skulle derimot sjekke avgjørelsen, på TV-bildene var det tilnærmet umulig å se om Aguëros hæl var foran Rüdigers, men likevel ble annulleringen opprettholdt.

I beste fall centimeter som sto i veien for City sitt ledermål i den situasjonen.

Nærmere fire minutter på overtid var det linjedommeren på motsatt side som kom i fokus. Han flagget da Eden Hazard var gjennom alene med keeper, reprisene viste at avgjørelsen trolig var marginalt riktig.

N’Golo Kanté var også nære scoring etter fantastisk forarbeid av Hazard, men skjøt over. Pedro burde scoret med 15 minutter igjen, men valgte å sentre da han burde skutt.

les også

FIFA bekrefter: Chelsea får overgangsnekt i to vinduer

Dermed gikk kampen til ekstraomganger, hvor City måtte klare seg uten nøkkelspiller Fernandinho, som måtte ut med noe som så ut som lyskestrekk. Det kan bli dyrt for City også i kampen om ligatittelen.

I ekstraomgangene var Agüero nære to ganger, men en strålende blokkering fra Azpilicueta, og en god redning fra Kepa Arrizabalaga stoppet argentineren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder