Horneland: Vil gjøre som Solbakken gjorde med FCK

(Rosenborg-GIF Sundsvall 5–1) For å få Rosenborg konkurranse-dyktig i Europa igjen, ser trener Eirik Horneland ser til det Ståle Solbakken gjorde da han returnerte til FC København i sin tid.

Tre mål på 12 minutter etter «Horneland-fotball» i Abrahallen lørdag kveld. Resten gikk mer på autopilot, intensiteten forsvant, men for Rosenborg var fremgangen stor etter to svake treningskamper.

– Vi har for dårlig motor, men vi har bare trent i tre uker. Rosenborg må få opp aksjonsradiusen, vi må dekke større rom. Det var sånn Ståle Solbakken lyktes med FC København i Europa, og det er sånn vi må fremstå i Rosenborg, sier Eirik Horneland til VG etter den - delvis - overkjøringen av lag nummer åtte i Allsvenskan 2018: GIF Sundsvall.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Rosenborg bekrefter: Eirik Horneland er klubbens nye trener
Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det så ut som GIF Sundsvall fortsatt satt på bussen fra Sverige, da kampen i Abrahallen startet. Svenskene ble nok litt sjokket av Rosenborgs gjenvinnings-fotball. Og med David Akintola på høyre og Pål André Helland på venstre, startet Rosenborg med å skape sjanser.

Og alt gikk inn.

To minutter: 1–0, en Even Hovland-stuss-heading fra et Pål André Helland-innlegg.

Seks minutter: 2–0, flott forsering og innlegg fra David Akintola til Helland, som satte ballen i mål.

12 minutter: 3–0, flott innlegg fra Helland og like flott heading fra Aleksander Søderlund.

– Brukbart. Mye bra - og endel som kan bli bedre. Men det viktigste av alt er progresjonen, sier Pål André Helland til VG etter kampen. Han føler seg ganske sikker på at Rosenborg blir gode i år. Og Helland er også optimistisk på ene vegne:

– Litt mer frihet offensivt som kantspiller nå, der jeg kan bruke «romforståelsen» i større grad, sier Helland etter en scoring og to målgivende på 12 minutter.

Rosenborg-fansen «roper varsko» om Eirik Horneland i åpent brev

Så roet det seg litt, før mål nummer fire kom, med Akintola etter 36 minutter. Sundsvall reduserte seks minutter før pause.

– Det er godt å se at vi har den intensiteten og energien vi viser i starten av kampen, sier RBK-kaptein Mike Jensen til Europsport.

– Vi må har større løpskraft. Denne gangen holdt vi i drøyt 20 minutter. Men det vil bli bedre, sier Eirik Horneland til VG.

– Hva så du av positive ting?

– At Rosenborg har kliniske avsluttere i troppen. Det er lett å se hvorfor Rosenborg lettere scorer mål enn, for eksempel, Haugesund, svarer Horneland - som er fornøyd med utvalget av kantspillere etter at David Akintola er kommet på lån.

– Han minner litt om en god, gammel RBK-kant, som Mini eller Harald Brattbakk, god til å starte riktig, god til å komme seg inn i 16-meteren for avslutninger, mener Horneland.

I 2. omgang ble det flere spillerbytter enn sjanser, før Akintola satte opp innbytter Samuel Adegbenro til 5-1 etter 71 minutter.

Akintola klar for Rosenborg: – Absolutt en spiller som kan passe inn

Rosenborg avsluttet 2. omgang med bare fire av spillerne som startet 1. omgang.

– Det døde litt hen. Vi har ikke nok sprut i beina foreløpig, sier Horneland.

Han er ikke i nærheten av å ta av etter en treningskamp, selv om resultatet ble bra. Horneland ønsket egentlig ikke å spille de to kampene (0–2 mot Slavia Praha og 2–3 mot Aarhus) rett etter at han hadde startet treningene. Det var lett å se at det er blitt trent godt etter de to kampene i Portugal.

Andre kamper med Eliteserie-lag lørdag:

Ranheim – Kristiansund 2-3 (Abrahallen), Strømmen – Stabæk 1-2 (LSK-hallen).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder