STORKAMP: Mauricio Pochettino mener Chelsea har en fordel i Premier League. Her fra vårens kamp på Stamford Bridge, hvor Tottenham vant. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Pochettino: – Chelsea har en kjempefordel

Tottenham-manager mener Chelsea har en klar konkurransefordel i Premier League med å ikke spille Champions League.

For mens Chelsea-spillerne kan fokusere fullt og helt på storoppgjøret mot Tottenham på Wembley lørdag, har Tottenham kamp mot Inter i Champions League onsdag. En kamp de må vinne for å beholde håpet om avansement. Chelsea på sin side spiller Europa League torsdag, hvor de allerede er videre.

– De vant serien under Antonio Contes første sesong, da var de ikke i Champions League. De var med i fjor, da slet de. Denne sesongen er de i Europa League, det er noe helt annet enn for Manchester-klubbene, Liverpool og oss, påpeker Pochettino til Telegraph.

les også

Chelsea risikerer kjøpenekt

Tottenham-manageren passet også på å rose Sarri, som har fått mye heder for å ha gjort Chelsea til et mer underholdende lag, samtidig som resultatene har vært gode.

Lørdag er det 14 millioner i lottopotten.

De blå fra London har ennå ikke tapt, og ligger som nummer tre i ligaen. Tottenham har fått langt mindre oppmerksomhet, og har scoret syv mål færre og sluppet inn to mer enn Chelsea, men er likevel kun ett poeng bak byrivalen, som Tottenham-manageren understreket at forsterket troppen sin i sommer, mens hans lag ikke signerte noen.

Lørdagens kamp mot kunne blitt det første London-derbyet på nye White Hart Lane, men arenaen, som skulle stått klar i september, er ennå ikke ferdigstilt. Det spekuleres nå i at hjemmekampen mot Manchester United kan bli debutkampen på ny arena.

les også

Kritisk til ubalansert Premier League: – Det må være en spøk

– Jeg er ikke bekymret for at det skal påvirke resultatene våre. Vi gleder oss bare til å flytte inn på nytt stadion, forhåpentligvis i januar, hvis ikke blir det februar, forklarte argentineren ifølge Telegraph.

VGs tips: Borteseier

Chelsea har imponert med fin fotball under Maurizio Sarri og er ennå ubeseiret, mens Tottenham har måttet krige inn flere knepne seire denne sesongen og har fått mindre ros. Likevel skiller det kun ett poeng mellom lagene.

Chelsea har kun Mateo Kovacic usikker grunnet skade. Tottenham mangler Davinson Sánchez, Danny Rose, Mousa Dembélé og deres faste høyreback Kieran Trippier. Jan Vertonghen er tilbake i full trening etter skade og kan komme inn, mens reservekeeper Paulo Gazzaniga, midtstopper Juan Foyth og Erik Lamela alle kom sent tilbake fra landslagssamling med Argentina.

Vi tror fraværene kan koste Tottenham dyrt. Eden Hazard har vært i storform denne sesongen, og kan lage trøbbel for backvikar Serge Aurier. Chelsea vant på Wembley forrige sesong, vi tror det gjentar seg.

Det gir en odds på 2,45.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder