NEGATIV: Pelé, her sammen med Lionel Messi under Ballon d’Or-utdelingen i 2012, mener ikke at argentineren er blant tidenes aller beste. Foto: Michael Probst / AP

Pelé slaktes for Messi-uttalelse: – Sjokkerende

Lionel Messi (31) har «bare én ferdighet», ifølge Brasil-legenden Pelé (78). Uttalelsen vekker oppsikt i spansk presse.

I et intervju med Folha de Sao Paulo, gjengitt av Goal, sier Pelé at han mener Messi ikke kan sammenlignes med ham selv og Diego Maradona når det er snakk om hvem som er tidenes beste fotballspillere.

– Hvordan kan du sammenligne en spiller som er god til å heade og skyter med begge ben, med en spiller som bare har én ferdighet og ikke er god til å heade? Hvordan kan du sammenligne det? For å kunne sammenligne noen med Pelé, så må man skyte bra med begge ben og score mål med hodet, sier den brasilianske fotballegenden.

les også

Full forvirring rundt Barcelonas stjerneskudd: – Absurd og meningsløst

– Etter min mening var Maradona en av tidenes beste spillere. Spør du meg om han var bedre enn Messi? Ja, det var han. Mye bedre, sier Pelé.

Lørdag er det gulltrekning i Lotto – sett kupongen din gjennom Tipster!

Uttalelsene faller ikke i god jord i Barcelona, der Marca-kommentator Luis Rojo er blant de som har kritisert Pelés omtale av Messi.

– Hvis han sier at Leo bare kan drible, så har ikke Pelé sett ham spille på lenge; hvis han sier at han ikke er god til å heade, så bør han sjekke ut målet hans i Champions League-finalen i 2009 og spørre Edwin van der Sar; og hvis han tror han bare skyter med ett ben, så burde han telle hvor mange mål Messi har scoret med høyre, skriver han i en kommentar.

Han kaller det «tre ubegrunnede påstander».

– Det er sjokkerende at en karakter som Pelé snakker med så mye ignoranse om Messis spill. Det er tydelig at han ikke har fulgt jevnlig med på Barcelona-kapteinens karriere. Det gir ikke mening i det hele tatt, skriver Rojo.

VGs tips: Barcelona-seier med handikap

Espanyol jakter på sin første ligaseier over byrival Barcelona siden februar 2009. Det forteller noe om hvor ensidige disse derbyene gjerne er.

Greit at Espanyol har vært godt med i svingene i høst - der laget holder i 7.plass. Men nå har vertene blitt påført tre strake ligatap. Barcelona har på sin side vunnet fire av seks seneste ligamatcher - tre av dem med minst to mål. Det er en grunn til at de topper La Liga.

Vi foreslår et bortespill med 1–0-handikap til 2,20 i odds. Oddsspillet må kombineres, spillestopp er kl. 20.40 og kampen kan du se på VG+.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder