SPARKET: Ivar Morten Normark er ferdig som trener i Aalesund. Foto: Rolf Jarle Ødegaard

Normark fikk sluttpakke

ÅLESUND/OSLO (VG Nett) Aalesund-trener Ivar Morten Normark ble i kveld enig med klubben. Og rasket med seg sluttpakke før han dro.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- Det jeg har å si er at jeg ble sagt opp i går kveld. Men jeg aksepterer ikke oppsigelsen, sa Normark til VG Nett torsdag formiddag.

Han ble veldig overrasket over styrets beslutning - særlig med tanke på at han signerte en ny treårskontrakt i juli. Den nye avtalen begynte å løpe fra 1. november.

Ble enige
Senere på dagen ble han enig med AaFK-styret om å forlate klubben - uten å ha fått sparken - men med en lukrativ sluttpakke ved sin side.

- Det er jo en pussig situasjon, det skal jeg ikke legge skjul på, men vi har kommet fram til en løsning som jeg kan leve med, sier Normark til NTB.

- Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet, og var også enige om at det ikke var noen grunn til oppsigelse, slik at jeg får en økonomisk kompensasjon for å gå nå, sier den profilerte treneren, som ikke ønsker gå i detalj om hva kompensasjonen utgjør i krone og øre. Ifølge TV2-sporten skal imidlertid sluttpakken ha en verdi på rundt én million kroner.

Normark har ikke gjort seg noen tanker om hva framtiden vil bringe, og ønsker ikke å spekulere i andre klubbers interesse for ham.

- De to siste dagene har jeg utelukkende fokusert på å få i stand et respektfullt endelikt med mine gode venner i klubben, slik at vi fortsatt kan se hverandre i øynene og ikke ha noen såre følelser, sier han.

Fantastisk publikum

Treneren er full av lovord om det han har opplevd i klubben i sine fem år som trener.

- Jeg sitter igjen med fem fantastiske år og bærer ingen bitterhet eller nag for det som nå skjer. Det har vært en fantastisk opplevelse for meg, både i klubb og by, og jeg er imponert over all støtte og positivisme både fra supportere og publikum. De er i verdensklasse, avslutter Normark.

Trenerforeningens advokat, Frode Elgesem, kom til Ålesund torsdag, og bisto Normark under møtet med klubben..

Ivar Morten Normark har vært trener for Aalesund de fem siste sesongene. Under hans ledelse rykket klubben opp i eliteserien to ganger, men begge gangene endte det med nedrykk, slik at Aalesund må spille i 1. divisjon neste sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder