REDNINGSMANN: Arnór Smárason ble hentet til Lillestrøm i sommer og ble en av klubbens viktigste spillere. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Vålerenga jakter LSK-helten Arnór Smárason

I høst bidro han sterkt til at Lillestrøm berget plassen i Eliteserien. Nå snuser erkerivalen på muligheten for å hente LSKs «redningsmann».

Et snaut halvår etter at Smárason ble hentet fra Hammarby, er kontrakten med kanarifuglene utløpt. Islendingen står dermed fritt til å forhandle med hvilke klubber han vil.

Etter en sterk høst er Arnór Smárason (30) en attraktiv mann blant norske klubber.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg har fått tre tilbud fra klubber i Norge som jeg funderer litt på, bekrefter Smárason til VG.

Smárason vil ikke si hvilke klubber det er snakk om, men etter det VG erfarer skal Vålerenga være blant klubbene som har vist interesse for islendingen.

– Ingen kommentar til overgangsrykter, svarer sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen når VG spør.

Nå kan det bli en real dragkamp mellom erkerivalene. Lillestrøm er naturlig nok også interesserte i å få i stand en ny avtale med 30-åringen, som noterte seg for syv mål og én målgivende pasninger på 13 kamper fra start i Eliteserien.

Se noen av scoringene her:

Det er imidlertid ikke bare klubber innenfor Norges grenser som har øynene oppe for den islandske landslagsspilleren, som om kort tid reiser til Qatar for å spille privatlandskamper mot Sverige og Estland.

– Vi vet at markedet i resten av verden er oppe, så jeg og min agent vet om interesse. Det har vært en bra høst, men enn så lenge er det ikke noe konkret på bordet. Men vi forventer at det kommer noe fra utenlandske klubber.

30-åringen har tidligere ytret at han trives på Østlandet.

– Kjæresten min bor med meg i Oslo og har en bra jobb. Det er jo bra, sa Smárason i november.

– Det hadde vært dumt ikke å sjekke andre tilbud, sa Lillestrøm-spissen da han ble spurt om fremtiden etter at Lillestrøm berget plassen siste serierunde:

Smárason avgjorde blant annet med sin viktige straffescoring i 1–0-seieren over Tromsø. I siste serierunde scoret han det første målet i den helt avgjørende 2–0-seieren over Kristiansund.

– Det kommer ikke til å handle om penger dersom jeg blir enig med en klubb fra Norge. Det er viktigere for meg hvilke ambisjoner klubbene har fremover, sier Smárason til VG.

Smárason er nettopp tilbake fra ferie i Dubai. Den tidligere Hammarby-spilleren er for tiden hjemme og besøker gamle kjente i Stockholm, før han vender tilbake for å slutte seg til det islandske landslaget.

– Jeg har en ambisjon om å være på landslaget og være en del av neste kvalik. Det er det jeg fokuserer på akkurat nå, så tar agenten min av seg resten, sier «Smaradona».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder