SES IKKE: Mandag skulle Christian Eriksen og Åge Hareide møtes til landslagssamling for første gang siden VM var over. Slik blir det ikke. Foto: Bjørn S. Delebekk

Krise i Danmark: Skal spille to kamper uten Hareide

De danske landslagsspillerne er i konflikt med det danske forbundet. Hverken trener Åge Hareide eller de 23 utvalgte spillerne skal delta i Danmarks to kamper denne uken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Danmark møter Slovakia til treningskamp onsdag. Etter planen skulle troppen møtes i Wien mandag, men nå stiller ikke de utvalgte spillerne.

Søndag venter Wales i tellende Nation League-kamp. Det gjør situasjonen svært alvorlig for Danmark, og det haster å finne en løsning.

DBU (det danske fotballforbundet) bekrefter at kampene blir uten Hareide og assistenten John Dahl Tomasson. DBU leter nå etter en ny, alternativ trener for kampene med alternative spillere.

les også

Åge Hareide til VG: – Jeg synes ikke noe om VAR

Dette er konflikten

Bakgrunnen for konflikten er at forhandlingene mellom spillerne og forbundet om ny landslagsavtale brøt sammen lørdag. De ble heller ikke enige før fristen klokken 18.00 søndag. DBU avslo spillernes forslag på tampen om å bruke den tidligere avtalen i en måned til.

Det skal blant annet være stor uenighet om kommersielle rettigheter for det danske landslaget.

– Vi har sett at DBU (det danske fotballforbundet) forsøker å fortelle en historie om at vi spillerne er grådige og må tenke på noe annet enn vår egen lommebok. Men det er jo oss spillere som hvert år spiller et millionoverskudd hjem til DBU, sier Christian Eriksen, Tottenham-stjernen, til Ekstra Bladet.

– Sjokkert

Landslagstrener Åge Hareide har ikke besvart VGs henvendelser om saken foreløpig. Han har tidligere uttalt at dette scenarioet vil være katastrofalt for dansk fotball.

– Det er underlig at DBU helt kan glemme at alle pengene de kan bruke på prosjekter og breddefotball faktisk kommer fra de resultatene vi på landslaget leverer. Det trenger ikke DBU takke oss for, fordi vi er stolte over å kunne hjelpe helheten i dansk fotball, men det er smålig å skape et falskt bilde av oss som skurker, tordner Eriksen, lagets største stjerne.

les også

Hareide har slåss mot danske demoner

– Jeg er sjokkert. Vi nærmer oss en krisesituasjon. Jeg så på vårt tilbud som en utstrakt hånd, sier Thomas Delaney, Borussia Dortmund-spiller.

I VM var det mer harmoni for danskene:

Kvinnene måtte avlyse kamp i fjor

København-veteran William Kvist, som er en del av spillernes forhandlingsteam, forstår ikke hvorfor partene ikke kan kjøpe seg mer tid.

– Den gamle avtalen har fungert i fire år, så hvorfor skulle den ikke fungere i ytterligere én måned, sier han.

les også

Eriksen mener han sviktet Schmeichel: – Veldig tung kveld

De største profilene som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær samles en ukjent plass for å være tilgjengelige dersom partene skulle komme til enighet.

Den samme situasjonen kom det danske kvinnelandslaget opp i fjor høst. Da måtte en kvalikkamp avlyses da Danmark ikke kunne stille lag. De danske herrespillerne ga kvinnelaget tilbud om 600.000 kroner i året da.

Hareide hylles etter VM-avansement:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder