EMOSJONELT: Antoine Griezmann brøt sammen i tårer da han så familien sin på tribunen etter VM-finalen.
EMOSJONELT: Antoine Griezmann brøt sammen i tårer da han så familien sin på tribunen etter VM-finalen. Foto: Martin Meissner / AP

Gråtkvalt Griezmann til VG: – Har vært tøffe øyeblikk i parforholdet

FOTBALL

MOSKVA (VG) Frankrikes store finalehelt Antoine Griezmann (27) brøt sammen i gråt etter at VM-gullet var sikret. Overfor VG utdyper han hvorfor.

Publisert:

– Jeg så faren min på tribunen. Jeg så mamma også. De lot meg dra hjemmefra for å satse på fotball da jeg bare var 13 år gammel. Det var ikke lett for dem, sier Griezmann til VG i intervjusonen, etter å ha feiret VM-gullet ellevilt i garderoben i flere timer.

Øynene hans glinser. Han har kledd på seg en hvit t-skjorte med påskriften «Vive La France», «lenge leve Frankrike», og står med to ølflasker i den ene hånden. Han tar en slurk av den ene og sier spøkefullt: «Det er vel ingen kameraer her nå?»

Det var ikke bare foreldrene som fikk Griezmann til å gråte på Lusjniki stadion i Moskva. Det var også synet av kona hans Erika Choperena og datteren Mia (2).

– Jeg så kona mi. Hun har stått ved min side selv i de vanskeligste øyeblikkene, for noen ganger har det vært tøffe øyeblikk i parforholdet, men hun henger med og klager ikke. Jeg så også datteren min. Det utløste veldig sterke følelser, mye glede og stor stolthet, sier Griezmann til VG.

Underveis i intervjuet kveles han av tårene som presser seg på og etter hvert fyller øynene hans.

27-åringen har god grunn til å felle noen gledestårer, for han var avgjørende i samtlige utslagskamper på Frankrikes vei til VM-gullet: Mål mot Argentina, mål og assist mot Uruguay, assist mot Belgia og mål i finalen, i tillegg til to avgjørende involveringer på Mario Mandzukic’ selvmål og Paul Pogbas 3–1-scoring.

Fasiten er spektakulær: Fire mål og to eller fire assists, avhengig av hva man regner som en målgivende pasning. I 4–2-seieren i finalen ble han kåret til banens beste spiller.

– Jeg er veldig lykkelig. Veldig stolt. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Nå kan vi bare nyte det, sier Griezmann, som startet mesterskapet tregt med svake prestasjoner i gruppespillet.

– Jeg sa at dere kom til å få se den ekte «Grizou» fra og med åttedelsfinalen. Jeg har vært i kjempeform. Utslagsrundene var mine. Jeg er lykkelig, sier han.

Du ble kalt et «PR-udyr» og beskyldt for å «miste deg selv på fotballbanen» tidligere i mesterskapet. Hva er din beskjed til kritikerne nå?

– Jeg kan forstå at folk kritiserer når de ser meg hvert tiende minutt i reklamer. Jeg beklager! Men jeg vil at folk skal kjenne meg, vite om meg og være stolte av meg. Vi er verdensmestere. Det er det viktigste. Det er sånn det er å være fotballspiller. Det er kritikk, men jeg aksepterer det og prøver å levere på et høyt nivå, sier Griezmann til VG.

Han seiler nå frem som en av favorittene til å vinne Ballon d’Or for 2018, sammen med Kroatia-kaptein Luka Modric, lagkamerat Kylian Mbappé og den femdoble Gullball-vinneren Cristiano Ronaldo.

– Det er ikke jeg som stemmer. Ikke familien min heller, sier Griezmann til VG og ler.

– Vi får se. Nå må vi nyte dette, og så skal jeg spille europeisk supercup den 15. august. Og så får vi se. Gullballen er bare bonus, målet er allerede nådd.

Her kan du lese mer om