Martial og Pogba sørget for at Manchester United slo tilbake

(Manchester United – Everton 2–1) Etter kun én seier på de siste syv kampene og tap i midtuken mot Juventus, trengte hjemmelaget en seier mot Everton. Den kom ved hjelp av et fransk radarpar.

– Jeg er fornøyd, sa José Mourinho til Sky Sports etter kampen.

For portugiseren har måttet høre det etter 0–1-tapet mot Juventus i midtuken. Blant annet har klubblegenden Eric Cantona luftet sin misnøye med treneren, som han mener ikke er «rett mann for rett dame».

Svaret på kritikken ble tre nye poeng mot Everton.

– Vi trengte ikke lide så mye som vi gjorde de siste minuttene. Vi har større sjanser til å score nummer tre enn de har til å redusere til 1–2

Før oppgjøret mot gamleklubben var Romelu Lukaku henvist til benken fra start, til fordel for Marcus Rashford. Men det var to av Mourinhos utskjelte spillere som stjal showet for de rødkledde.

les også

Eric Cantona langer ut mot Manchester United

Anthony Martial fikk kritikk av Mourinho forrige sesong, både for å kun gi 85 prosent i kamper og da han droppet treningsleir i USA for å være med på konas fødsel.

Den siste tiden har likevel Martial stått frem som en av de beste for United med tre Premier League-scoringer på de tre siste seriekampene (ett mot Newcastle og to mot Chelsea).

Men mot Everton så tidvis Martial frisk ut, og etter 27 minutter skaffet han United et straffespark. Franskmannen gikk i bakken inn i feltet i en duell med Gana Gueye og dommer Jon Moss pekte på straffemerket.

– Jeg er fornøyd med formen min for øyeblikket. Jeg gjør mitt beste for å hjelpe laget, sa Martial til Sky Sport.

Han fikk også skryt av sjefen for måten han har løftet spillet sitt denne sesongen.

– Han har det samme råtalentet som han hadde for én eller to sesonger siden. Men han har forbedret måten han tenker fotball på og forbedret sin rolle i laget. Jeg er fornøyd med guttene som forbedrer seg, sa Mourinho til Sky Sports.

les også

Avis: Sánchez håper på PSG-hjelp for å forlate Manchester United

Dermed kunne Pogba trippe frem for å score sitt tredje straffemål for sesongen, men ble stoppet av Jason Pickford i Everton-målet ... I første omgang.

For returen landet i benene på franskmannen, som ikke fikk en veldig vanskelig oppgave med å sette returen i mål.

– Jeg var litt heldig, men det viktigste var at ballen gikk i mål. Bra for meg og bra for klubben, sa Pogba.

Mourinho smilte lurt da han fikk spørsmål om Pogbas straffebom før 1–0-scoringen.

– Pogba tar bedre straffer enn meg. Han har mot til å ta dem. Kanskje han burde endret tilløpet, men ikke hans mentale innstilling, sa Mourinho om sin stjernespiller.

les også

Reagerer på Mourinhos Juventus-hyllest

Fire minutter etter pause mot Everton spilte de to franskmennene nok en gang nøkkelroller.

Pogba spilte opp til Martial på drøye 16 meter, og fikk stille inn skuddfoten. Med innsiden av foten skrudde ballen opp i den lengste hjørnet til 2–0.

Likevel skulle det bli litt spenning på slutten da Chris Smalling felte Richarlison i straffefeltet og forærte Gylfi Sigurdsson sitt femte seriemål på 10 kamper denne sesongen fra 11-meteren. Og da Moss la til seks minutter, ble det spennende for Mourinho.

les også

Ronaldo & co. herjet med Manchester United: – Briljant

– Jeg var fornøyd med dommeren, men han testet tålmodigheten min da han la til seks minutter tilleggstid. Når man leder er det alltid vrient for følelsene mine og for hjertet, sa portugiseren til BBC.

Martial fikk muligheten til å punktere kampen alene med keeper på overtid, men ble stoppet mesterlig av Pickford.

Dermed tok United sin andre seier på de åtte siste kampene og ligger nå på en 8.-plass med 17 poeng. Luken til Liverpool på toppen er på ni poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder