Reuters: Leicester-eieren og datteren var om bord i helikopteret

Helikopteret til Leicester City-eier Vichai Srivaddhanaprabha (61) krasjet ved King Power Stadium rett etter kamp. Sky News melder at Leicester-eieren var om bord, sammen med sin datter og tre andre.

Det er siste nytt fra den tragiske helikopterstyrten ved King Power Stadium lørdag kveld. Vichai Srivaddhanaprabha skal ha vært om bord helikopteret som styrtet, sammen med sin datter Voramas Srivaddhanaprabha, to piloter og en uidentifisert femteperson. Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette, gjengitt av Sky News og BBC.

les også

Mediesky milliardær skapte et fotballeventyr

Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, og det har ikke kommet informasjon om hverken overlevende eller skadde.

BBC meldte også tidligere søndag morgen at de har snakket med kilder nær familien, som opplyste at Vichai Srivaddhanaprabha var om bord i helikopteret da det krasjet, dette ble senere søndag bekreftet.

Helikopteret krasjet på parkeringsplassen ved Leicester Citys stadion King Power Stadium like etter lørdagens 1–1-kamp mellom hjemmelaget og West Ham. I videovinduet under kan du se bilder fra som følge av helikopterstyrten:

BBC skriver også at et vitne så Leicester-keeper Kasper Schmeichel løpe ut av stadion, mot ulykkesstedet, kort tid etter krasjen.

– Vi bistår Leicestershire-politiet og nødetatene med å håndtere en stor hendelse ved King Power Stadium. Klubben vil komme med en uttalelse når vi har fått på plass mer informasjon, skriver klubben i en pressemelding på sine nettsider.

The Mirror skriver at Leicester City-eier Vichai Srivaddhanaprabha blir hentet i sitt private helikopter etter hver hjemmekamp, men lørdag kveld var det ikke klart hvem som var om bord da krasjet skal ha inntruffet.

les også

Glenn Hoddle kollapset i TV-studio

Helikopteret var av typen Augusta Westland AW169 og var tiseters. Dette er samme helikoptertype som Justis- og beredskapsdepartementet sommeren 2017 bestemte seg for å kjøpe inn til Politihelikoptertjenesten i Norge. Etter det VG forstår er det første gang det har vært en ulykke med denne helikoptertypen.

I BT Sport-sendingen kunne man skimte hvordan et helikopter tok av fra midtsirkelen på King Power stadion omtrent en time etter kampslutt.

LEICESTER CITY-EIER: Vichai Srivaddhanaprabha, her avbildet på King Power Stadium før kampen mellom Leicester og West Ham i mai. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

– Helikopterulykken ser forferdelig ut, skriver BT Sports-programleder og tidligere Leicester-spiller Gary Lineker på Twitter.

Det er foreløpig ikke noe informasjon om noen har mistet livet eller blitt skadet i ulykken, men bilder fra England viser at det er massevis av politi- og ambulansepersonell på stedet, og at det er svært mye brann på parkeringsplassen som følge av ulykken. Som man kan se fra bildene øverst i saken.

Et øyenvitne skal ifølge The Mirror ha sett ulykken:

– Jeg så alt. De fikk store problemer og greide bare så vidt å ta seg over arenaen før helikopteret begynte å spinne rundt og krasjet, sier vitnet.

I KJØLVANNET: Brannmannskapet har fått bukt med flammehavet. Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK

Ulykken skal ha skjedd knappe 180 meter fra selve stadion.

Den Leicester-baserte avisen Leicester Mercury skriver at flere ansatte ved klubben – også spillere – skal være ekstremt bekymret, og at Kasper Schmeichel, klubbens danske målvakt, skal være «knust» og i tårer over det som har skjedd.

les også

Salah herjet da Liverpool vant stort

Den tidligere toppkeeperen – og Leicester-legenden Peter Shilton – skal sammen med sin kone ha vært øyenvitne til ulykken.

– Det er forferdelig, sier Shiltons kone Stephanie til Daily Mirror.

Thailandske Srivaddhanaprabha, som eier selskapet King Power, kjøpte Leicester City i 2010, og ble direktør i klubben i 2011. Med han som eier gikk Leicester på sensasjonelt vis helt til topps og vant Premier League i 2015/16-sesongen.

Flere Leicester-spillere har tatt til Twitter etter at ulykken ble kjent:

🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼 https://t.co/Pr9bvnVUwl

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder