STØTTER RBK: Både tidligere kaptein Bent Skammelsrud og tidligere trener Nils Arne Eggen mener Nicklas Bendtner må få spille for RBK tross tiltale for vold. Her etter deres begges siste kamp i klubben i 2002. Eggen kom tilbake som trener i 2010. Foto: Bjørn S. Delebekk

Rosenborg-legender støtter klubben: – Selvfølgelig skal Bendtner få spille

Rosenborg planlegger å bruke voldstiltalte Nicklas Bendtner (30) på vanlig måte. Klubbhelter mener det er riktig fram enn så lenge.

Publisert:

– Selvfølgelig skal Bendtner få spille. Har du ikke lært noe om rettssikkerheten vår? Ingen er skyldig før de er dømt, svarer Nils Arne da VG spør trenerlegenden om Bendtner bør spille mens han er under tiltale.

les også

Advokat: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold

Både Bendtner og taxisjåføren ble tiltalt torsdag etter hendelsen som skjedde natt til 9. september, ifølge sjåførens advokat Mette Grith Stage.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

Bendtner skal ha knust kjeven til taxisjåføren, mens sjåføren er tiltalt for å ha kastet ukjente gjenstander mot Bendtner og kjæresten. Begge nekter skyld.

Dette sa Bendtner i en uttalelse i september:

– Bør få spille

Tross tiltalen planlegger RBK å bruke spissen på vanlig måte videre.

– Nicklas bør få spille videre synes jeg. Han er ikke dømt ennå. Da bør han få lov å spille, mener Roar Strand, mannen med flest kamper i RBK-historien.

– Jeg har ikke noe kjempeformening om dette, men jeg mener saken må få lov til å gå sin gang. Det er helt sikkert ting vi ikke vet om. Jeg tviler på at Bendtner har slått uten at noe har skjedd i forkant, fortsetter Strand.

les også

RBK-Hansen kan gjøre Norge-comeback – takket ja til reserveplass

Skadefri Bendtner

Etter bråket har ikke Bendtner vært på banen for trønderne. Det skyldes at han har vært lyskeskadet. Nå er han skadefri igjen og har meldt seg klar til sesong-innspurten.

– Hvis han ikke får spille, så blir jo han på en måte forhåndsdømt. Men om han får spille, så er det jo helt sikkert noen som reagerer på det også. Det er en vanskelig sak, men jeg tror jeg heller mot at så lenge han ikke er dømt, så er han uskyldig og bør få spille. Det er jo slik det er i samfunnet ellers, sier tidligere kaptein Bent Skammelsrud til VG.

les også

Nilsen: – Vi har i hvert fall laget litt liv i norsk fotball

Skammelsrud påpeker at Rosenborg som klubb har bedre forutsetninger enn han selv for å vurdere om Bendtner bør få spille.

– Jeg vet ikke hva han har sagt til Rosenborg. Om han har sagt til dem at han er uskyldig, og Rosenborg tror på den versjonen, så tenker jeg at han bør få spille. I motsatt fall – om Rosenborg trodde han ble dømt – så tror jeg ikke de hadde latt han spille, sier Skammelsrud.

Onsdag dro Bendtner frustrert fra RBK-trening:

Rettssak 2. november

Inntil videre har Skammelsrud tiltro til Rosenborgs håndtering av saken.

– Jeg håper inderlig at han ikke får spille fordi Rosenborg skal ut i viktige kamper, men at det er andre vurderinger som ligger bak, sier den gamle midtbanedirigenten.

les også

Strandberg starter stiftelse etter brorens død: – Har vært et sant helvete

Advokat Grith Stage melder at rettssaken er satt til 2. november. Dagen før spiller Rosenborg semifinale i cupen, mens det er Eliteseriekamp to dager senere.

– Saken må få gå sin gang. Jeg vet veldig lite dette. Jeg håper saken går bra og at de kan skvære opp, sier Gøran Sørloth, tidligere måljeger for RBK, til VG.

Bendtner kastet klærne på Instagram:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder