JUBEL: Starts spillere jubler etter 2-0-målet til Niels Vorthoren på Sør Arena mot Mjøndalen. Start vant til slutt 2-1. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Hardtsatsende Start slo Mjøndalen etter dramatisk slutt

(Start 2-1 Mjøndalen) Start overkjørte Mjøndalen før pause, men seieren holdt på å ryke på overtid.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I starten av sommeren ble Start kjøpt opp av gamblinginvestorer og sørlendingene gjorde det klart at de har ambisjoner om å bli en betydelig klubb i norsk fotball igjen.

Tidligere denne uka ble profilerte Tor Kristian Karlsen annonsert som klubbens nye sportslige leder. Lørdag vartet de gule og svarte opp med en strålende første omgang mot Mjøndalen på eget gress.

– Fantastisk første omgang, elendig andre omgang. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal gjøre det så vanskelig når vi har god kontroll. Vi hadde et ønske om å levere 90 gode minutter. Vi klarer ikke det som vi ønsker, men jeg er strålende fornøyd med en nydelig seier, sier Steinar Pedersen, Start-trener, til Eurosport.

Les også: Slik skal Start gjenreises

Aase god

Abubakar Ibrahim sendte Start i ledelsen etter 14 minutter ved en dødball, før Niels Vorthoren doblet til 2-0 syv minutter senere. Også det på corner.

I tillegg ble Mjøndalen satt under tungt press og kristiansanderne hadde flere farligheter i første omgang. Ibrahim dunket blant annet en volley i tverrliggeren. I hovedrollen for Starts gode angrepsspill var kantspilleren Daniel Aase.

Så du? Dette er OBOS-ligaens beste spillere

Etter pause gjorde Mjøndalen kampen spennende igjen. Amahl Pellegrino reduserte for bruntrøyene fra Nedre Eiker etter 77 minutter, men Start holdt unna i sluttminuttene tross flere dødballer til gjestene.

Henrik Gulden fikk en gylden mulighet til å utligne på volley tre minutter før slutt - uten å ta vare på den. På overtid av tilleggstiden holdt Mjøndalen å sette 2-2 etter corner.

– Det er bittert at vi ikke får 2-2. Vi har vært dårlig over en lengre periode og bør prøve å finne ut hva som er problemet. Det er ikke kult å tape så mange kamper, sier Amahl Pellegrino, Mjøndalens målscorer, til Eurosport.

Les også: Neymar snakker ut: – Trengte noe større

Ropte på straffe

MIF-spillerne ropte på straffe helt på tampen da de mente en ball traff Starts Erlend Segberg i armen inne i 16-meteren.

– Jeg synes hånden er så tett på kroppen. Hvor skal han ha hånden sin da, sa Roger Risholt, Eurosport-kommentator.

Les også: Guardiola roser Lagerbäck

– Jeg har sett dommere gi straffe på den, men totalt sett er det en fortjent seier til Start, sier Vegard Hansen, Mjøndalen-trener til TV-kanalen.

Seieren fører Steinar Pedersens gutter opp til andreplass bak suverne Bodø/Glimt som ligger på topp med sine 39 poeng. Start har 34 poeng, to mer enn Ranheim og tre flere enn Sandnes Ulf - som begge spiller søndag.

Fått med deg? Mats Dæhli forsvarer jentespillere på Instagram

Start holder til i Kristiansand, Norges sjette største by, men har ikke vært på øvre halvdel i den øverste divisjonen på elleve år. Mellom laget vant i Eliteserien 4. juli 2015 og 25. september 2016 gikk det 449 dager.

For Mjøndalen ligger de dårlig til plasseringsmessig med sin 10. plass, men det er bare tre poeng opp til Florø på femteplass og ett poeng til Tromsdalen på sjetteplass.

Vegard Hansens lag har ikke vunnet på ti bortekamper nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder