HOLDER FOKUS: Zlatan Ibrahimovic og Manchester United er blant favorittene i Europa League. Her holder svensken Saint-Etienne-forsvarer Kevin Theophile-Catherine unna i 16-delsfinalen. Foto: Philippe Desmazes AFP

Russisk motstand for United

Manchester United møter russiske Rostov i 8-delsfinalen i Europa League, mens Ståle Solbakken og FC København skal opp mot Ajax.

Manchester United fremstår som en av de store favorittene til å vinne Europa League (og dermed være sikret en Champions League-plass). United er nest høyest UEFA-rangert av de 16 gjenværende lagene, på 19. plass. Bare tyske Schalke 04 på 14. plass er foran (se faktaboks), men Schalke imponerer ingen i ligaen.

Russiske Rostov er helt nederst, nummer 93, men det er fordi laget har lite å vise til i europacupsammenheng. Russerne kommer imidlertid fra Champions League-spill denne sesongen, der det ble seier 3-2 over Bayern (0-5 i München), to uavgjort mot PSV Eindhoven og to ettmålstap mot Atletico Madrid.

Rostov, kjent som et sterkt hjemmelag, vant enkelt over Sparta Praha i forrige runde (5-1), mens Manchester United like lett slo ut St. Etienne (4-0). Rostov har aldri blitt russiske mestere, og ble nummer to bak CSKA Moskva i forrige sesong. I kvaliken til Champions League ble det overbevisende seire mot Anderlecht (4-2) og Ajax (5-2).

Sett denne? Slik ble han en nøkkelspiller

Det er de spanske lagene som har dominert stort i Europa League de siste sesongene, med seier i fire av de fem siste turneringene. Men både Athletic Bilbao og Villarreal forsvant i forrige runde, og det eneste gjenværende spanske laget er Celta Vigo, som snek seg forbi sterke Sjakhtar Donetsk, etter å ha reddet ekstraomganger i siste minutt.

Celta er rangert helt nede på 79. plass, men slo ut Real Madrid i den spanske cupen og fremstår likevel som en av tittelkandidatene. Neste motstander for spanjolene er russiske Krasnodar, mens Schalke, helt nede på 10. plass i Bundesliga, må rydde Borussia Mönchengladbach, som er på 11. plass.

GODE MULIGHETER: Ståle Solbakken var engasjert som alltid i møtet med Ludogorets på torsdag. FC København gikk videre med 2-1 sammenlagt etter 0-0 i hjemmekampen. Foto: Scanpix Denmark Reuters

Ståle Solbakken og hans menn skal opp mot nederlandske Ajax, med det danske stortalentet Kasper Dolberg i front. Det ser ut som et helt åpent oppgjør, FCK slo ut bulgarske Ludogorets, mens Ajax kom seg forbi Legia Warszawa, begge med ett måls margin.

– Vi er fornøyd, selv om det hadde vært fint med hjemmekamp sist. Vi har absolutt en mulighet til å komme til kvartfinalen. Vi må bli bedre, er avhengig av å unngå skader og må komponere laget litt på nytt etter at vi har mistet (Thomas) Delaney. Men Ajax er en fin motstander, tradisjonelt er det en klubb det lukter litt av, og de har danske spillere, så dette gleder vi oss til, sier Ståle Solbakken til VG.

– Det er ikke HELT umulig å se for seg en semifinale, med tanke på hvilke lag som er igjen?

– Nå tror jeg vi skal konsentrere oss om Ajax først.

Sander Berge og Genk skal også opp mot landsmenn, Tottenhams overmenn fra Gent.

8-delsfinalen: Celta Vigo - Krasnodar, Apoel - Anderlecht, Schalke - Borussia Mönchengladbach, Lyon - Roma, Rostov - Manchester United, Olympiakos - Besiktas, Gent - Genk, København - Ajax.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder