PÅ KLUBBJAKT: Vegard Forren står uten kontrakt. Stopperen trener for tiden med Molde for å holde formen ved like. Her på Aker Stadion onsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Forren uaktuell for RBK etter millionkrav

VG får opplyst at klubbløse Vegard Forren (29) krevde syv millioner kroner for å signere for Rosenborg. Det skal ha vært langt over det trønderne var villige til å betale.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I midten av desember kunngjorde Molde at Vegard Forren var ferdig i klubben. Grunnen som ble oppgitt var at avstanden mellom midtstopperens lønnskrav og det romsdalingene var villige til å betale var for stor.

Parallelt har Rosenborg vært interessert i 29-åringen, men VG får nå bekreftet fra informert hold at Forren ikke er aktuell for trønderne per dags dato.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Rosenborg skal ha blitt forelagt et krav fra Forren og agent Jim Solbakken på syv millioner kroner i et rent signeringsbeløp. Grunnlønnen ville kommet i tillegg. VG får opplyst at Rosenborg ikke var i nærheten av å gå med på betingelsene.

Husker du? RBK kan bli neste stopp: Forren på vei bort fra Molde

– Har vært kontakt

Stig Inge Bjørnebye er sportslig leder i RBK. Han vil ikke kommentere VGs opplysninger.

– Vi har ikke for vane å kommentere spillerlogistikk, sier Bjørnebye.

Heller ikke styreleder Ivar Koteng ønsker å si for mye, men han legger ikke skjul på at det tidligere har vært dialog mellom RBK, Forren og agent Jim Solbakken.

– Det har vært kontakt mellom Rosenborg og Forren flere ganger, så det er ikke noe nytt, sier Koteng.

Artikkelen fortsetter under bildet

LANDSLAGSBAUTA: Vegard Forren (bak t.v.) har i flere år vært viktig for Norge, her før kampen mot Tsjekkia i fjor. Hvis han ikke finner seg en ny klubb kjapt, ryker trolig muligheten til å spille mot Nord-Irland 26. mars. Foto: Fredrik Solstad/VG

Forren avviser

Forren har tidligere uttalt at agent Solbakken tar seg av forhandlinger med aktuelle klubber og at han selv ikke har kjennskap til hvilke krav som stilles. Senest i slutten av november, da Molde fremdeles var på banen.

– For å være helt ærlig så er det Jim som styrer absolutt alt. Men jeg vet at han har stilt tøffe krav til Molde. Det er første gang jeg er i en situasjon der jeg står fritt til å velge klubb. Det sportslige er det viktigste, men fotball er en kynisk bransje, og litt kyniske må vi spillere også få lov til å være. Jeg må tenke på fremtiden til familien min, påpekte Forren overfor VG da.

I en SMS til VG torsdag kveld avviser imidlertid Forren at han har forlangt syv millioner i et engangsbeløp for å signere for Rosenborg.

– Ingen kommentar. Min agent tar seg av dette. Men kan bekrefte at det er feil, skriver Forren.

Solbakken har ikke besvart VGs henvendelser i saken.

Molde: – Stor avstand

Molde-direktør Øystein Neerland ønsker ikke å kommentere om forhandlingene med Forren brøt sammen på grunn av et krav om et høyt signeringsbeløp.

Neerland har derimot ingen problemer med å si at avstanden mellom partene var stor.

– Jeg kan bekrefte at det var en stor avstand mellom det vi kunne tilby og kravet hans. Derfor ble vi enige om å avslutte samtalene i fjor, sier Neerland til VG.

Forren var sist måned nær en overgang til 2. Bundesliga-klubben 1860 München, men kom ikke til enighet med tyskerne om rammene for en avtale. Dermed er mannen som i flere år har vært en bauta for det norske landslaget klubbløs inntil videre.

PS: VG møtte onsdag Forren på Aker Stadion, hvor han trener med Molde for å holde formen ved like. Les hva 29-åringen sa da om situasjonen her.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder