DEILIG Å VÆRE DANSK I TRONDHEIM: Christian Gytkjær (t.v.) jubler sammen med Pål André Helland og resten av RBK-laget i kampen mot Molde. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Kåre om presset på Gytkjær: – Det er litt annerledes å spille i RBK enn i Haugesund

TRONDHEIM (VG) Christian Gytkjær (26) ble hentet fra Haugesund til Rosenborg for å gjøre mål. Da er det trøbbel når det ikke blir mål. Men Kåre Ingebrigtsen mistet ikke troen på dansken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er litt annerledes å spille for Rosenborg enn for Haugesund – uten at jeg skal fornærme Haugesund. Men det er litt trykk her i Trondheim, sier RBK-sjefen til VG.

– Christian har vært god på trening hele tiden, så jeg visste at han kom å score mål. Såpass at han blir toppscorer i Tippeligaen.

Gytkjær selv sier at det var et press, men at det kom først og fremst fra ham selv.

– Og så har jeg nesten ikke lest aviser. Jeg har aldri lest så lite aviser som jeg har gjort her i Rosenborg.

TOPPKAMP: Åtte poeng skiller nå mellom Rosenborg og Molde når lagene tar EM-ferie. Ole Gunnar Solskjær ga en hjertelig gratulasjon til Christian Gytkjær etter kampen. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Jeg har hatt litt stang ut, sier han om kampene tidligere. Nå løsnet det altså med to mål mot Molde lørdag, noe som betyr at han er oppe i seks totalt etter 13 seriekamper, hvorav Gytkjær har vært på banen i 12, og fra start i 10.

Les også: Dorsin: - Kanskje «brorsan» har en jobb til meg i Solsidan.

Dansken hadde 36 mål på tre sesonger i Haugesund og før det åtte mål på bare 12 kamper i Sandnes Ulf.

Lørdag var faren på tribunen på Lerkendal, sammen med 21 297 andre.

– Det var hyggelig å gi ham dette. Nå skal han og jeg kjøre til Danmark, og jeg skal ha ferie. Det blir godt å møte familie og venner igjen, sier Gytkjær, som er født og oppvokst i Roskilde, men som aldri kan dra på Roskilde-festivalen, fordi det er fotballsesong da.

Les også: Gytkjær med to mål da Rosenborg banket Molde.

Nå kan det gå mot ligagull med Rosenborg, skjønt Gytkjær tar ingenting for gitt.

– Ingenting er avgjort før den tykke damen synger, er det vel, spør han i intervjusonen på Lerkendal.

Tabelltoer Molde var imidlertid minst ett nummer for små lørdag.

– Det er vanskelig nok å komme til Lerkendal, og enda verre for Molde når de ligger under med to mål til pause. Det er et supert kampbilde for oss, og så cruiser vi inn i 2.omgang, sier Gytkjær.

Les også: RBK på sporet av Lerkendal-rekord

– Jeg liker store kamper, sier dansken.

– Det er stort å spille her med rundt 20 000 tilskuere i hver eneste kamp. Det er ikke mange i Norden som kan vise maken til det.

Nå tar Rosenborg EM-ferie på toppen. Det blir med åtte poengs forsprang til Molde. Hvis Odd vinner mot Strømsgodset, ligger de fem poeng bak. Om Godset vinner den matchen, vil de ligge seks poeng etter ledende RBK.

– Vi har mistet bare syv poeng på 13 første kampene, poengterer Pål André Helland.

– Fortsetter vi sånn, blir det vanskelig å slå oss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder