FERDIG: Mark Dempsey takker her Haugesund-fansen for kampen etter 2-2-kampen mot Tromsø forrige helg. Det ble hans siste som FKH-sjef. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

Jostein Grindhaug er ikke aktuell for comeback som FKH-trener

Spillerne ble orientert i ettermiddag: – Det slo ned som en bombe

Etter en suksessrik vårsesong har engelskmannen Mark Dempsey (52) trukket seg som trener for FK Haugesund. Klubbledelsen hevder de ikke vet årsaken og leter eksternt etter en ny sjef.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder FK Haugesund selv på sin hjemmeside. Tippeliga-klubben ligger på en overraskende sjetteplass halvveis ut i sesongen.

– Mark Demspey leverte sin oppsigelse på onsdag. Det kom som et sjokk på oss, sier daglig leder Eirik Opedal til VG.

– Hva er grunnen til at han har sagt opp?

– Det fremstår uklart. Jeg kan ikke kommentere så mye mer enn det som står i pressemeldingen. Han har vært her i dag. Det var hans siste arbeidsdag.

Les også: Dempsey snakker ut - har sagt opp flere ganger

– Hvorfor kan ikke dere si hvorfor han slutter?

– Det må bli mellom oss og han.

– Det høres dramatisk ut?

LEDER LAGET LØRDAG: Andrea Loberto. Foto: Kyrre Lien NTB scanpix

– Jeg kan ikke si så mye mer.

Tok over i fjor høst

Haugesund-spillerne ble orientert om Dempseys avgang på et spillermøte i 15-tiden hvor den avgåtte treneren selv var tilstede.

Dempsey kom til Haugesund foran 2015-sesongen og ble da Jostein Grindhaugs assistent. Han tok over hovedansvaret mot slutten av forrige sesong mens Grindhaug fikk rollen som sportslig leder.

– Etter nøye overveielser har jeg bestemt meg for å fratre stillingen som hovedtrener i FKH. Jeg ønsker i den forbindelse å uttrykke min takknemlighet overfor spillere og støtteapparat, spesielt Andrea Loberto. Jeg vil også benytte anledningen til å ønske klubben og dets spillere alt godt i fortsettelsen, sier Dempsey i en pressemelding.

Engelskmannen har tidligere har jobbet med Ole Gunnar Solskjær både i Molde og Cardiff. Andrea Loberto, som har fungert som Dempseys høyre hånd, leder Haugesund i lokaloppgjøret mot Viking lørdag.

– Vi er på jakt etter en ny hovedtrener. Andrea Loberto leder laget mot Viking lørdag.

– Er det aktuelt at sportssjef Jostein Grindhaug tar over laget igjen?

– Nei, vi leter etter en ny løsning eksternt.

Spillerne i sjokk

HAUGESUND-VETERAN: Tor Arne Andreassen. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Haugesund-veteran Tor Arne Andreassen forteller at spillerne ikke visste noe om Dempseys avgang før de ble orintert av klubbledelsen torsdag ettermiddag.

– Det kom som et sjokk på spillergruppen. Det slo ned som en bombe. Dempsey ga ikke noen grunn til hvorfor han nå forlater klubben, sier Andreassen til VG.

– Så du aner ikke hvorfor han slutter?

– Det må du nesten ta med ham. Men hadde jeg visst det, hadde jeg nok ikke sagt det til deg. Men jeg har vært i klubben i 10 år og vet faktisk ikke grunnen til at dette nå skjer, svarer midtbanespilleren, som er full av lovord om jobben Dempsey har gjort med laget:

– Det er bare å se på resultatene. Han har gjort en god jobb og har vært en flink trener. De fleste meldte vel før sesongen at vi kom til å slite i bunnen. Vi spillere er profesjonelle og vet at overraskende ting skjer i fotballen. Nå skal vi mobilisere inn mot Viking på lørdag. Det er ikke Mark Dempsey som løper for oss. Andrea Loberto har vår fulle støtte, melder Andreassen.

VG Pluss: Stort intervju med Mark Dempsey i mai!

20 år gamle Per Kristian Bråtveit sier han «kunne hatt en bedre dag på jobben» og forteller om en anspent stemning under spillermøtet da ingen visste hva som ventet.

– Det kom som et sjokk for mange. Inkludert meg. Det gjelder bare å jobbe med det i dag og legge det bak seg. Jeg er veldig glad for å ha blitt trent av Mark og det er kjedelig å miste ham når vi ligger så bra an. Vi skal fortsette å spille for Andrea og resten av støtteapparatet og vise at vi ikke legger oss ned og sutrer, sier FKH-keeperen til VG.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder