SEMIFINALE: Rosenborg tar i mot Bodø/Glimt til semifinalekamp i NM i slutten av oktober. I den andre semifinalen skal Strømsgodset og Kongsvinger gjør opp om finaleplassen. Her vinner Anders Konradsen en hodeduell i Glimts boks i kampen mellom lagene 2. juli i år. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen mot gamleklubben i semifinalen

Rosenborg møter Bodø/Glimt på Lerkendal i semifinalen i cupen. Kongsvinger tar turen til Drammen for å kjempe mot Strømsgodset om finaleplass.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rosenborg og Strømsgodset fikk dermed oppfylt ønsket sitt om hjemmekamp i semifinalene i året NM.

Det ble klart da trekningen ble gjennomført på NRK Kveldsnytt torsdag kveld, kun en time etter at Marcus Pedersen sendte Strømsgodset til semifinale etter 2-0-seier mot Vålerenga.

Kampene spilles 26. og 27. oktober.

Se også: Tromsø-treneren irritert etter cup-exit mot RBK

Se video fra alle kvartfinalene i bunnen av saken!

RBK-Kåre mot gamleklubben

Kåre Ingebrigtsen var hovedtrener i Bodø/Glimt i en treårsperiode mellom 2008 og 2011, før samarbeidet ble avsluttet. Veien for trønderen gikk så via jobben som assistenttrener i Viking, før han endte opp som hovedtrener i Rosenborg.

Nå møter regjerende cup-mester Ingebrigtsen og Rosenborg Bodø/Glimt til kamp om finaleplass på Ullevaal i november.

Husker du? Rosenborg sikret sitt første cupgull på tolv år

Kongsvinger er eneste OBOS-lag i semifinalen. De spiller sin første cupsemifinale siden 1996, etter at Adem Güvens perlescoring sikret 2-1-seier i et spennende oppgjør mot Sandefjord.

– Jeg mistenker vel at alle de andre har oss som drømmemotstander, smilte Espen Nystuen, spillende daglig leder i KIL, i NRK-studioet før trekningen.

Bodø/Glimt til semi: – Ketchup-effekt

På NRKs bilder fra Marienlyst stadion like etter trekningen, var det tydelig at drammenserne kunne bekrefte Nystuens mistanke om at Kongsvinger var å anse som drømmemotstander.

SEMIFINALE: Fredrik Pålerud og Kongsvinger jublet sammen med hjemmefansen etter kvartfinalen i cupen mellom Kongsvinger og Sandefjord på Gjemselund stadion. Nå tar de turen til Marienlyst og Drammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Vi ønsker Kongsvinger hjertelig velkommen til Marienlyst til cupfest, var markedssjef Rune Marthinsen klare beskjed. Marthinsen kom også med en advarsel:

– Strømsgodset har vært i åtte semifinaler i cupen, og vunnet alle åtte.

Sist drammenserne var i en cupfinale var i 2010. Da slo de Follo 2-0 i finalen på Ullevaal Stadion.

Sett denne? Cupfinalen 2017 spilles i desember!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder