USIKKER PÅ LANDSLAGSFREMTIDEN: Veton Berisha (høyre) blir gratulert etter 1-2 scoringen under privatlandskampen i fotball mellom Belgia og Norge på King Baudouin Stadium søndag.
USIKKER PÅ LANDSLAGSFREMTIDEN: Veton Berisha (høyre) blir gratulert etter 1-2 scoringen under privatlandskampen i fotball mellom Belgia og Norge på King Baudouin Stadium søndag. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Johansen til Berisha: – Du blir hos oss

Vikarkapteinen med klar beskjed til den Kosovo-aktuelle målscoreren

FOTBALL

BRUSSEL (VG) Midt under VGs intervju med Veton Berisha (22) bryter Stefan Johansen (25) inn: - Du blir hos oss, sier vikarkapteinen.

Publisert: Oppdatert: 05.06.16 21:49

Egersund-gutten med kosovo-albansk bakgrunn bare smilte av vikarkapteinens beskjed. Han leverte en god kamp mot Belgia og scoret et praktfullt mål på Chelsea-keeper Thibaut Courtois, men ville ikke dele ut noen lovnader om fremtiden.

Les også: Norge rystet Belgia - så våknet stjernene

– Har ikke tenkt på det

Etter at Kosovo er blitt godkjent av UEFA og FIFA er det et mulig scenario for Veton og Valon Berisha at de velger å spille for nasjonen foreldrene kommer fra.

– Jeg har faktisk ikke tenkt noe på det. Så jeg har ikke noe mer å si om det. Det har egentlig ikke vært et tema. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for Norge. Nå har jeg debutert, fikk min andre kamp fra start i dag – og scoring – så det lover kanskje godt, sier Berisha og smiler.

– Så det betyr at du er i aksjon for Norge mot Tyskland 4. september?

– Godt mulig. Hehe.

– Har du tatt en avgjørelse?

– Nei, jeg har ikke tenkt på det. Nå har jeg vært på samling her og gleder meg til ferie. Jeg skal ikke tenke på det da heller.

– Når skal du tenke på det da?

– Når jeg setter i gang igjen eller noe sånt, svarer kraftpluggen.

Les også: King om Ødegaard: – Må spille voksenfotball

– Må spille for Norge

Også storebror Valon Berisha sier at avgjørelsen ikke er tatt ennå.

Men Stefan Johansen vil ikke ha noe av at de energiske fotballbrødrene dropper Norge.

– De må spille for Norge. Det kan være familiesituasjonen og sånne type ting spiller inn her, men Jeg håper i hvert fall at de blir hos oss. Jeg synes Veton viste mye bra i dag. To-tre ganger var han n

ær ved å komme alene med keeper. Begge er ydmyke gutter som jobber steinhardt for laget. Jeg håper de blir hos oss. Jeg skal i hvert fall fortelle dem at de må bli hos oss, sier Johansen, og varsler en prat på kammerset før utenlandsproffene reiser på en etterlengtet sommerferie.

Les også: Forren spiller for nytt Europa-eventyr

Personlige grunner for «hysjing»

Selv om det ble tap mot EM-klare Belgia, følte Veton Berisha at kampen var en positiv opplevelse. Og 1-2-scoringen hans var et lite kunststykke.

– Jeg fikk ballen ute på kanten. Det var mye plass til å utfordre, og jeg fikk et veldig bra treff.

– Du hysjet etter å ha scoret. Hva var grunnen til det?

– Neeeei. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjorde det. Kanskje litt personlige grunner.

– Hva da?

– Nei. Det får vi ikke ta her nå, svarer Veton Berisha, som også var nær scoring like før pause. Men den reddet Chelsea-keeper Courtois.

Stefan Johansen, som var Norges beste fra sin inderløperposisjon, føler at det offensive begynner å sitte for Norges del nå.

– Jeg ser ikke noen stor grunn til å endre på en formasjon som passer oss såpass bra nå. Men det blir litt for enkle baklengsmål. De skal vi luke bort så skal vi klinke til mot Tyskland, sier Johansen.

VG-børsen: Slik spilte Norge mot Belgia

Her kan du lese mer om