Mos ble «jokeren i nord» – ordnet viktig Aalesund-seier

(Tromsø-Aalesund 1-2) Mustafa Abdellaoue (28) straffet gamleklubben Tromsø da han skjøt Aalesund opp på trygg tabell-grunn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Mos» ble Tippeligaens toppscorer som Tromsø-spiller i 2011 med 17 mål, og fredag kveld ble han nok en gang jokeren i nord – nå med oransje og blå trøye.

28-åringen avsluttet som en goalgetter da han banket ballen i lengste hjørne etter drøye 20 minutter. 2-1-scoringen til Mos ble kampens siste.

Seieren fører Aalesund ut av den verste nedrykkgjørma. AaFK ligger for øyeblikket på 13. plass med 19 poeng, ett mer enn Vålerenga og tre poeng mer enn Stabæk. Start virker fortapt med sine syv poeng.

Tromsø har ikke vunnet på Alfheim i Tippeligaen siden 1-0 over Brann 1. mai. Det er 96 dager siden.

En fartsfylt første omgang med sjanser til begge lag ble avløst av en litt slappere annen omgang der Tromsø var det klart førende laget.

Kane: – Jeg kan slå Zlatan

Klønete selvmål

«Gutan» presset på for en utligning, men gikk seg stort sett fast. Sjansene kom først etter at hjemvendte Ulrik Yttergård Jenssen kom på banen. Problemet var at det alltid kom en Aalesund-kroppsdel i veien for TILs avslutninger.

Aalesund-keeper Andreas Lie sto dessuten en bra match på Alfheim.

Les kampreferat her

Sunnmøringene tok ledelsen på billig vis: Et hardt innlegg fra midtstopper Oddbjørn Lie ble en «oppgave» Kent-Are Antonsen ikke var i stand til å løse. Han beinet ballen i eget mål, bak en fortvilet Filip Loncaric.

Tromsø tok seg sammen – og utligningen var både vakker og fortjent. Runar Espejord fikk ballen av Thomas Lehne Olsen og avsluttet mesterlig. Ballen gikk i en herlig bue over Andreas Lie, traff undersiden av tverrliggeren og dalte i mål.

Begge lag skapte sjanser i en underholdende første omgang, og det skulle komme mer. En presis stikker fra Aron Elis Thrandarson fant Mos, som avsluttet sikkert i lengste hjørne. 2-1 til Aalesund – og på Tromsø-benken satt en misfornøyd Bård Flovik.

– Vi er ikke gode defensivt. Vi gir fra oss for mye rom i midtbaneleddet, sa han til TV 2 Zebra i pausen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder