I FORM: Ghayas Zahid er i støtet om dagen. Foto: NTB Scanpix

Nygift Zahid takker kona for
suksessen: - Bringer mye glede inn i
livet

Følges av utenlandske klubber

Stoler på at Høgmo vet når han er klar

OSLO (VG) (Vålerenga-Brann 3-2) Ghayas Zahid mener oppsvinget på banen kommer med gleden utenfor – både for han og resten av Vålerenga.

Sigurd Skjefstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Zahid var banens suverene ener, og avgjorde kampen på overtid med sin andre scoring for dagen da Vålerenga slo Brann 3-2 lørdag kveld.

Mot Sarpsborg i forrige runde spilte han også en meget god kamp – etter en helt spesiell oppladning.

– Jeg giftet meg. Det føles godt, og bringer mye glede inn i livet mitt. Og når det er positivt rundt deg, går det bedre på banen også, sier 21-åringen til VG.

– Så jeg skal gi henne litt av æren.

– Skal lete lenge etter bedre innoverkant

Mer om sin ferske brud ønsker han ikke å fortelle. Den andre delen av æren tillegger han hardt arbeid på treningsfeltet – og at det har løsnet offensivt for hele laget.

Trener Kjetil Rekdal mener også at Zahid nå får igjen for den jobben han har gjort.

– Du skal lete lenge etter bedre innoverkanter i Tippeligaen. Han er god, og den største forbedringen er arbeidskapasiteten som er blitt mye bedre den siste tiden. Skal man spille internasjonalt må man ha den delen av spillet og, sier Rekdal.

Han sier at det er flere utenlandske klubber som følger med på Vålerenga-yndlingen. Og 21-åringer som både dominerer kamper og scorer mål, er alltid attraktivt. Også for et landslag som har slitt med åpne både gode og ganske middelmådige forsvar.

Trives på U21

Rekdal vil likevel ikke legge seg opp i landslagssjef Per-Mathas Høgmo sine vurderinger.

– Det kommer an på hva slags formasjon Høgmo velger, og hvilke typer han vil ha inn. Jeg vil ikke snakke for mye om hvem andre skal velge. Men det klart, tar han ut Ghayas vil alle i Vålerenga være glade og stolte.

Heller ikke Zahid selv ønsker å snakke seg inn på landslaget.

– Jeg trives veldig godt på U21-landslaget, der det kommer noen veldig viktige kamper nå i høst. Jeg stoler på at Høgmo velger meg når han synes jeg er klar.

Doblet poengfangst på fire kamper

Men Zahid snakker gjerne om den oppturen som nå også favner lagkameratene og resten av klubben. Seieren mot Brann var Vålerengas fjerde på rad.

Kanskje av det litt heldige slaget: Kampen svingte lenge, og før Zahids matchvinnerscoring på overtid hadde Brann to gode muligheter til å avgjøre. Men da dommer Svein Oddvar Moen blåste av for full tid, var det Vålerenga-spillerne som kunne gå bort til Klanen for å juble.

På de fire siste kampene har Vålerenga tatt 12 poeng – like mange som på sesongens 16 første. Det har gitt en luke på fem poeng ned til Aalesund på kvalifiseringsplass.

– Det har vært en lettelse for mange i klubben at ting er mer på plass, sier Zahid.

– En ekstatisk følelse

Status i vår var økonomiske problemer og elendige resultater. De siste årene har både spillere og administrativt ansatte har gått inn og som feriegjester på en timeshare, trener Kjetil Rekdal har sett stadig mer tynget ut og det toppet seg med en åpen konflikt med kaptein Christian Grindheim.

Vålerenga var på bunn.

Så kom Tor Olav Trøim inn og lovte fornyet satsing, erklærte at han stilte seg bak Rekdal og rullet ned bilvinduet for journalistene på Valle for å meddele at Grindheim igjen var ”motivert og klar”.

– Det er klart, jeg – eller vi – har stått i det alene, og det har vært en kamp for å få endene til å møtes. Når det ble klart at Trøim ville bygge oss opp igjen, og Ronny (påtroppende trener Deila) og Erik (ny daglig leder Espeseth) kom inn, kunne vi slåss bare på den sportslige arenaen – ikke den utenomsportslige også. Det handlet ikke lenger om å redde Vålerenga, sier Rekdal.

Hans lettelse manifisterte seg da Zahid satte inn 3-2 på overtid. Rekdal løp jublende ut på banen, hoppet i været og landet med noe som lignet på et middels vellykket telemarknedslag.

– En ekstatisk følelse, sier Rekdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder