KALDDUSJ: Det har vært mye oppstyr rundt Diego Costa og Chelsea denne sommeren. Foto: Lee Smith Reuters

Costa nekter å returnere til London – inkludert i Chelseas tropp

Da Premier League-klubbene fredag registrerte troppene for den kommende sesongen, var det et noe uventet navn som dukket opp hos Chelsea.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Der finner man nemlig Chelseas toppscorer fra gullsesongen, Diego Costa. Han banket inn 20 mål forrige sesong, og om man bare fokuserer på det, er det langt fra overraskende at Costa er i Antonio Contes tropp.

Men, dersom man har fått med seg hva som har foregått i Chelsea-leiren denne sommeren, er det nesten en liten bombe.

Ekstern lenke: Disse spillerne ble registrert av sine klubber

For det har vært mye oppstyr rundt Costa og Chelsea denne sommeren.

Hvem er overgangsvinduets vinner? Artikkelen fortsetter etter videoen.

Sagaen fortsetter

• I juni skal Conte ha sendt en tekstmelding til Diego Costa, hvor han sier at han ikke er en del av hans planer, og at han står fritt til å forlate klubben. Costa selv var langt fra fornøyd med Contes håndtering av situasjonen, og var klar på at han ikke ville forlate Stamford Bridge.

Fikk du med deg? Slik var sommerens overgangsvindu

• Deretter forsvant Costa. Han satte kursen mot Brasil og nektet å returnere til London. Costa uttalte i et eksklusivt intervju at han var nektet adgang til seniorspillernes garderobe, og fortalte at han følte seg behandlet som en kriminell.

– Jeg blir nektet tilgang til førstelagets garderobe, så jeg får ikke holde kontakten med gutta. Jeg er ingen kriminell, men det er slik jeg blir behandlet. Det synes jeg er urettferdig, etter alt jeg har gjort for klubben, sier Costa.

Så du sjokkovergangen? Gullkalven Sanches klar for Swansea!

• Det førte til at Chelsea bøtela den kontroversielle spissen ukentlig, ettersom det var i strid med hans kontrakt å ikke møte til trening. Det brydde Costa seg veldig lite om.

• Spissen var klar på at det bare var én klubb han ville signere for: Atlético Madrid, hans gamle arbeidsgiver. Etter mye om og men og frem og tilbake, så det ut til at han skulle få overgangen sin, men overgangen gikk aldri i land. Dermed blir han værende Chelsea-spiller, enn så lenge.

• Overgangsvinduet stengte, og dagen etter ble Costa inkludert i Chelseas Premier League-tropp.

Deadline Day-drama: Barkley var enig med Chelsea – så ombestemte han seg

Det til tross for at han i august, igjen, uttalte at det var uaktuelt for ham å returnere til London.

I videovinduet under kan du se Contes hysteriske reaksjon på Costas uttalelser.

Så gjenstår det å se om Costa returnerer til den engelske hovedstaden. Dersom han gjør det, må han kjempe mot landsmann og sommersignering Álvaro Morata om en spissplass. Morata var for øvrig toneangivende da Chelsea slo Everton i siste runde før landslagspausen.

Én som er glad for at Costa blir værende, er Chelseas høyreiste målvakt, Thibaut Courtois. Da vinduet stengte, la Chelseas sisteskanse ut et bilde av ham og Costa på Instagram, med teksten «Se queda», spansk for «Han blir». Det samme gjorde Gerard Pique da Neymar-sagaen stormet som verst.

HAN BLIR: Thibaut Courtois la ut dette bildet på sin offisielle Instagram-konto. Foto: Skjermdump: Instagram

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder