NY SJEF? Kjetil Rekdal (t.v.) avbildet etter Vålerenga-trening på Valle. Ronny Deila kommer fra jobben som Celtic-sjef. Foto: VG

Hevder Deila tar over - Rekdal åpner for andre VIF-oppgaver

VALLE (VG) Kjetil Rekdal (47) ser for seg at han kan løse flere roller i Vålerenga-systemet. Neste sesong leder Ronny Deila (40) Oslo-klubben fra sidelinjen, ifølge TV 2.

 • Jonas Wikborg
 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

– Ronny Deila blir Vålerenga-trener fra 1. januar 2017, skriver kanalen på sine nettsider, dagen etter at VG erfarte at den tidligere Celtic- og Godset-treneren nærmet seg Vålerenga.

Informasjonen stemmer overens med det VG får opplyst fra kilder nær Oslo-klubben. Også Erik Espeseth er på vei til en lederjobb på Valle etter å ha sagt opp som daglig leder i Strømsgodset.

Bakgrunn: VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

Kjetil Rekdal har kontrakt ut 2018-sesongen og skal være tiltenkt en rolle som sportsdirektør med Deila som ny hovedtrener. Etter tirsdagens trening ville ikke Rekdal kommentere navn, men innrømmet samtidig at det er endringer på gang:

– Da jeg kom for 3,5 år siden hadde vi klare forestillinger om hvordan dette skulle se ut, men de måtte vi legge bort etter ganske få dager. Siden har vi jobbet steinhardt med å holde det «flytende». Nå må vi prøve å snu den trenden med å sette sammen et kompetent team, sier Rekdal til VG.

Åpner for andre VIF-oppgaver

Den tidligere landslagsspilleren poengterer samtidig at han leder VIF i fredagens hjemmekamp mot Sogndal, og kaller det «spekulasjoner» om han kan være aktuell for en rolle som sportsdirektør. Det siste året har han fungert mer som en manager med kampledelse mens Morten Tandberg og Johannes Moesgaard har ledet de fleste øktene.

– Det viktigste for meg er at Vålerenga blir bra. Det må jeg ettertrykkelig få sagt. Om jeg skal gjøre det eller det er mindre viktig. Jeg tror jeg sitter på ganske bra forståelse og kompetanse på mange områder som gjør at jeg kan ha en viktig rolle i en fotballklubb selv om jeg ikke nødvendigvis skal stå på sidelinjen. Ingenting skjer eller har skjedd her uten at jeg har vært involvert selv. Vi har hatt enorme utfordringer, men nå kan det være det begynner å løsne litt slik at vi får på plass kompetansen som kreves for å gjøre Vålerenga til en best mulig klubb.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ TRENING: Kjetil Rekdal på vei av treningsfeltet på Valle tirsdag formiddag. Foto: Frode Hansen

I mai ble det kjent at Vålerengas hovedaksjonær Tor Olav Trøim var klar for en ny storsatsing, og at det ble jobbet med å sette sammen en ny administrativ ledelse for å få VIF på skinner igjen - både sportslig og økonomisk.

– Det har blitt jobbet og jobbes, fra meg, Tor Olav og noen få andre for å bygge et fundament. Skal han være en investor som får effekt av investeringene må det gjøres et løft. Jeg har vært ganske aktiv i å kartlegge klubben i lang tid. Nå er det kanskje sånn at tidspunktet for å bygge det opp er riktig. Da trener vi mer kompetanse i flere posisjoner. Jeg føler jeg har vært ganske alene her, sier Rekdal.

Garanterer ny kontrakt

Etter helgens tap mot Brann og Stabæks seier på Åråsen ramlet Vålerenga under streken. Fredagens kamp mot Sogndal på Ullevaal beskrives som «eksamen» i VIF-leiren.

– Vi har 15 kamper på å klare dette. Og det er vi nødt til å klare. Det er ingen bønn. Vi hadde en gjennomgang søndag der jeg tror alvoret og forståelsen for at vi er i en skikkelig utsatt posisjon sank veldig godt inn. Spillestilsutvikling og spillerutvikling kommer bak poengplukking nå, sier Rekdal.

– Hvor ille er situasjonen i VIF for øyeblikket?

– Vi ligger på nedrykkplass. Det er sportslig ganske ille. Økonomien skal ikke jeg snakke om, men alle vet at den har vært elendig med store minus i mange, mange år.

– Tåler Vålerenga et nedrykk med svak økonomi og ny stadion klar om ett år?

– Vi skal ikke rykke ned. Det kan du være trygg på. Vi rykker ikke ned. Garantert ikke. Det er et klinkende klart oppdrag. Det skal unngås for enhver pris.

Skeptisk Davidsen

Vålerenga-treneren bekrefter at det til tross for anstrengt økonomi finnes midler til å styrke troppen i sommer etter at toppscorer Deshorn Brown ble solgt til kinesisk fotball.

– Vi dro til Bergen med 17 spillere. På benken satt to gutter fra Bærum, uten å si noe galt om dem, to egenproduserte juniorer og Grindheim som har vært skadet i nesten en måned. Da skjønner du det er tungt.

Tidligere VIF-sjef Vidar Davidsen sier til VG tirsdag at han er spektisk til en løsning med Deila som hovedtrener og Rekdal som sportsdirektør.

– Spørsmålet er hva Deila eventuelt tenker om å få «gamletreneren» som sportsdirektør. Det er ingen enkel løsning. Men har Deila og Rekdal en super relasjon så kan det gå bra, sier Davidsen.

– Han er en flink fyr, er han ikke? Alle norske trenere med respekt for seg selv har også fått sparken i «Enga» en gang, så han må nesten innom oss om han vil være en del av gjengen, sier talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, på spørsmål om VIF-fansen ønsker Deila velkommen.

Ekspert: – Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

Les også

 1. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

  Etter det VG erfarer nærmer Ronny Deila (40) seg jobben som ny Vålerenga-trener.
 2. VIF-toppscorer Brown på vei til kinesisk fotball

  Kun formaliteter gjenstår før Vålerengas toppscorer Deshorn Brown (25) selges til en kinesisk klubb.
 3. Rekdal etter stortap: – Jeg skulle ønske jeg kunne spilt selv

  BERGEN (VG) (Brann - Vålerenga 4-1) Moa sendte Vålerenga i føringen, men så tok Brann over - og ydmyket gjestene.
 4. VGs fotballjournalist mener: Vålerenga bør gå for Deila nå

  (Brann-Vålerenga 4-1) Ronny Deila er en person som lenge…
 5. Fagermo: – Alle bortsett fra RBK vil ha spenning i Tippeligaen

  ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Odd 0-1) Her scorer Odds supertalent Rafik Zekhnini (18) – og sørger for ny spenning…

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Ronny Deila
 3. Kjetil Rekdal

Flere artikler

 1. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

 2. Bekreftet: Deila klar for Vålerenga

 3. Trenerskifte i Vålerenga: Deila overtar nå

 4. Rekdal etter VIF-exit: Mener «onde tunger» ødela

 5. Vidar Davidsen om VIF-krisen: Ekspert: - Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder