Odd holder følge med RBK etter dobbel Occean og Bentley-tunnel: – Aldri scoret et slikt mål

SKIEN (VG) (Odd - Aalesund 4-1) Olivier Occéan scoret to og Bentley kjørte dobbel tunnel på Aalesund. Dermed har Odd fortsatt kontakt med serieleder Rosenborg.

 • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg hadde ikke tid til å snu meg, og handlet på instinkt. Jeg har aldri scoret et slikt mål før, sier Bentley til VG.

Målet han snakker om kom da Odd allerede ledet 1-0. etter en scoring der Bentley serverte Occean. Det begynte med en sterk gjenvinning av Thomas Grøgaard på egen halvdel, før Rafik Zekhnini overtok og la inn på hodet til Occean. Andreas Lie reddet greit, men glapp ballen igjen til Bentley som dermed giret om til revers.

Som kjent består store deler av Vestlandet av tunneler. Og med ryggen mot mål hælsparket han ballen mellom beina både på Lie og Edvard Skagestad som hadde tatt oppstilling på streken.

– Dette er fotball. Just do it, sier Bentley.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Kontrovers

Dermed så det tungt ut for Aalesund som likevel skulle tenne et lite håp igjen rett etter pause.

Først fikk Franck Boli tidenes sjanse til å redusere helt på tampen av første omgang, men slurvet med touchen da han kom helt alene med Odd-keeper Sondre Rossbach. Spissen fikk likevel en fot på ballen, men kun et gult kort da han stupte i bakken etter en duell som så litt for oppkonstruert ut.

Aalesund-trener Trond Fredriksen raste på sidelinjen, men fikk noe å juble for bare minutter etter hvilen. Mostafa Abdellaoue ble igjen i garderoben til fordel for Edwin Gyasi, og for et bytte det skulle vise seg å være. Gyasi klinket ballen i mål fra 18 meter, forbi Odd-keeper Rossbach som så ut til å ha kontroll, men på merkelig vis glapp ballen forbi seg.

– Mye å jobbe med

– Vi fikk et lite håp der, og var nære på noen ganger, men i altfor store deler av kampen viste forskjellen i tabellplassering seg. Odd vant helt fortjent, og vi har mye å jobbe med. Nå har vi fire baklengsmål i hver av de to siste bortekampene, det sier seg selv hva vi må hjem og øve på, sier Fredriksen til VG.

For det gikk ikke mye av annen omgang før det lille Aalesund-håpet om poeng slukket helt.

Et kvarter ut i omgangen raget Olivier Occean høyest i feltet på en corner og stanget inn 3-1. Deretter kom en kontring som ble avsluttet ved at Bentley spilte lavt inn foran mål fra sin høyrekant, til Zekhnini som hadde løpt inn fra venstre og trillet ballen behersket i mål.

– Vi må vinne kamper som dette for å henge med i toppen. Jeg synes vi ser sterke ut, og tror vi kan nå langt i år, sier 18-åringen.

Odd ligger dermed bare tre poeng bak Rosenborg, mens Aalesund har ett poeng ned til Vålerenga på kvalikplass.

Ny poengrekord

– Vi står nå mer 33 poeng på 15 kamper, som er mer enn vi noen gang har hatt før. Det nærmeste er 28 poeng i 2014. Og jeg ser tendenser til at vi bare blir bedre, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han varsler at flere sentrale spillere, som Occean, Zekhnini og Fredrik Semb Berge, kanskje blir hjemme når laget reiser til Hellas for europacupkamp mot PAS Giannina torsdag.

- Det er en tøff reisebelastning når vi skal videre til Bødø og ny kamp der søndag. Vi får vurdere det, sier Fagermo.

Olivier Occean sier han "liker å spille kamper", men stoler på at sjefen fatter den riktige beslutningen. Han trivdes godt mot Aalesund der han fikk en rekke innlegg fra begge kanter og ble satt opp rettvendt i gode posisjoner.

– Det var en morsom kamp der vi spiller god angrepsfotball og skaper masse sjanser. Selv ville jeg gjerne at vi skulle kjøre på for flere mål i annen omgang, så jevnt det er nå kan det jo være målforskjellen avgjør til slutt, men andre var mer opptatt av å roe ned og spare krefter, sier Occean.

TOMÅLSSCORER: Occean har slitt litt med å finne nettmaskene denne sesongen, men scoret to mot AaFK. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Fredriksen tror på Odd

Aalesund-trener Trond Fredriksen tror også Odd vil følge Rosenborg helt inn i gullkampen. Han henter inpirasjon fra måten Skiens-laget har bygget klubb på gjennom flere år, og mener tiden kan være inne for at de nå går helt til topps.

– Odd kommer til å kjempe som løver, og på sitt beste er de kanskje bedre enn Rosenborg fordi de har en ekstra dimensjon i spillet sitt ved at de er veldig direkte. Det er kjekt at små klubber kan slåss med de store, og det skal vi også jobbe for at vi en gang kan gjøre, sier Fredriksen.

Les også

 1. Fagermo: – Alle bortsett fra RBK vil ha spenning i Tippeligaen

  ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Odd 0-1) Her scorer Odds supertalent Rafik Zekhnini (18) – og sørger for ny spenning…
 2. Fagermo tror på ren seriefinale mot Rosenborg

  SKIEN (VG) (Odd – Jönköping 4-2) Merk deg datoen 23. oktober. Da har Dag-Eilev Fagermo (49) en plan om å ødelegge…
 3. TV 2-Wathne om Riises exit: – Beslutningen bryter med staheten

  TV 2-profilen Davy Wathne (66) tror det er riktig at John Arne Riise (35) gir seg i Aalesund – og mener avgjørelsen er…
 4. John Arne Riise legger opp: – Det blir ikke flere kamper eller treninger

  John Arne Riise (35) har bestemt seg for å legge opp som fotballspiller med umiddelbar virkning.

Mer om

 1. Odd
 2. Aalesund FK

Flere artikler

 1. Fagermo etter seier mot Molde: – Nær opp mot det perfekte!

 2. Demidov ber Fagermo holde munn

 3. Fagermo: – Kan vi spille mot Rosenborg hver uke?

 4. Fagermo: – Fremover er vi ikke der vi skal være

 5. Frustrert Wæhler (40) reddet poeng: – Må frem av og til

Fra andre aviser

 1. Aalesund fikk bank av Odd på bortebane

  Aftenposten
 2. Viking utlignet på overtid i dramatisk oppgjør mot Odd

  Aftenposten
 3. Molde snublet mot Odd: - Vi var ikke gode nok

  Aftenposten
 4. Uforandret for AaFK mot Odd

  Aftenposten
 5. Aalesund fikk bank av Odd på bortebane

  Fædrelandsvennen
 6. Occean ble tomålsscorer da Odd slo Aalesund

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder