SCORET: Elise Thorsnes, her fra en trening med landslaget under EM i Nederland tidligere i sommer. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Avaldsnes med nytt steg mot cupspillet

Avaldsnes tok et nytt steg mot mesterligaens cuprunder da israelske Kiryat Gat ble slått 6–2 i Montenegro fredag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kampen mot kvalifiseringsgruppens svakeste lag var mer eller mindre en transportetappe mot den avgjørende kampen mot serbiske Spartak Subotica mandag.

Den kampen må trolig vinnes for at Avaldsnes skal få være med i 16-delsfinalen i oktober. Seriemester LSK Kvinner er en av de 21 klubbene som er automatisk klar for cupspillet.

Så du? Startet kronerulling for å spille Champions League: – Ufattelig trist

Avaldsnes gjorde kort prosess med et lag som i sin første kamp tapte 1–7 for Spartak Subotica. Før det var spilt 20 minutter hadde Luana, Elise Thorsnes og Andreia scoret hver sin gang.

Fikk du med deg? Avaldsnes tapte duellen mot gullrivalen: – Utrolig bittert

De siste 70 minuttene ble det bare tre nye scoringer for Avaldsnes, og dessuten to baklengsmål. Cecilie Pedersen scoret en gang i hver omgang, mens Emily Gielnik sørget for at hele angrepstrioen kom på scoringslista.

To raske reduseringer etter 0–5 ga Kiryat Gat en opptur.

VG tipper: Slik ender Toppserien i år

Serbiske Spartak Subotica slo vertslaget Breznica 6-0, og dermed må Avaldsnes ha tre poeng mandag for å bli gruppevinner. Avaldsnes slo Breznica 2–1 tidligere i uken.

Ved siden av de 10 gruppevinnerne i kvinnenes mesterligakvalifisering går bare den beste toeren videre til cupspill.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder