MÅLFEST: Roberto Firmino og Liverpool utklasset Joe Hart og Manchester City sist gang de to lagene møttes. Foto: Phil Noble , Reuters

Liverpool er Citys milliardæreiers mareritt

VGs oddstips: Kan fort bli ekstraomganger på Wembley

Manchester City-eier Sjeik Mansour ønsket seg nok et hvilket som helst annet lag enn Liverpool som motstander i Ligacupfinalen. Statistikken mot de røde er alt annen enn hyggelig lesning for den styrtrike eieren.

Etter at Sjeik Mansour kjøpe Manchester-klubben har de møtt Liverpool 17 ganger i alle turneringer – kun fire av disse oppgjørene er vunnet. Så sent som i november ble de ydmyket 1–4 på eget gress av Jürgen Klopps mannskap.

Når lagene for første gang møtes til en cupfinale står City med en seiersprosent på 23,5 mot Liverpool under Sjeik Mansours eierskap.

Seks ganger har det blitt tap, og syv ganger har det endt uavgjort. Skulle det bli uavgjort for åttende gang søndag, avgjøres kampen med ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse.

Leste du? Klopps advarsel til Manchester City

Klart lavest

Seiersprosent på 23,5 er den klart laveste av alle lagene som har havet topp ti i Premier League etter at sjeiken kom til klubben.

Også laget de har nest lavest seiersprosent mot er fra Liverpool, men de spiller i blå drakter.

Mot Chelsea og Manchester United – som er de eneste i tillegg til City som har vunnet Premier League etter storsatsingen til de himmelblå startet – har de en seiersprosent på henholdsvis 52,4 og 40,0.

Southampton og Crystal Palace er lagene de har høyest seiersprosent mot – 85,7.

Så du Europa League-trekningen? Gigantoppgjør venter for Liverpool

SLITER MOT LIVERPOOL: Manchester City har kun vunnet fire kamper mot Liverpool etter at Sjeik Mansour kjøpte klubben. Foto: Andrew Yates , Afp

Neppe målfattig

Historisk sett har Liverpool vunnet 50 prosent av sine 165 kamper mot Manchester City, de himmelblå har vunnet 41 – 24,9 prosent av kampene.

Søndagens finale betyr mye for begge managere. For Manuel Pellegrini betyr et minst ett trofe i sin siste sesong som City-manager, for Jürgen Klopp kan dette bli hans første trofé for Liverpool.

Totalt tilbyr Norsk Tipping 28 spill til dette kampen, vi har trukket frem noen:

• Uavgjort til full tid – 3,25 i odds

De siste årene har lagene spilt uavgjort syv av 17 ganger.

• Over 2,5 mål – 1,70 i odds – over 3,5 mål 2,70 i odds

Totalt over de 165 kampene mellom disse to lagene er det scoret 3,14 mål per kamp. I seks av de åtte kampene de har møttes har det blir over fire mål eller mer.

• Begge lag scorer – 1,50 i odds

De åtte siste gangene de to lagene har møttes, har begge lag scoret minst ett mål.

Kampen har spillestopp 17.25, og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder