Vidal ga endelig Bayern valuta for pengene

(Bayern München - Benfica 1-0) Arturo Vidal (28) har hatt litt trøbbel med å etablere seg i Bayern Münchens stjernegalleri etter overgangen fra Juventus. Tirsdag kveld avgjorde han den første kvartfinalen i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Scoringen til chileneren kom etter kun to minutters spill, og mye kunne tyde på en overkjørsel av Benfica fra Bayern Münchens side. Det skjedde ikke. Det ble med den ene scoringen, og dermed er det spenning før returmøtet i Lisboa om åtte dager.

– Det kommer til å bli en jevn og morsom kamp, sier Benficas svenske unggutt Victor Lindelöf, som har tro på at hans lag kan skape en overraskelse på hjemmebane.

– Vi må tro på oss selv, og det gjør vi. Det kommer til å bli veldig tøft, men vi skal kjempe for det, sier han på et Viasat-sendt intervju etter kampen.

Har slitt

Vidal, som kostet Bayern München 26 millioner pund i fjor sommer, har startet kun 20 seriekamper denne sesongen, han har scoret to mål. I Champions League var dette hans første mål på fire kamper. Scoringen mot Benfica ble av det viktige slaget.

Bayern München styrte det meste av kampen på sin egen hjemmebane, og burde vunnet mer. Men kampen var heller ikke spesielt overbevisende fra tyskerne sin side. Fem skudd på mål på egen bane er lite til å være Bayern München, og 1-0 er «en farlig ledelse».

Byttet

Manager Joseph Guardiola gjorde endringer underveis, og satte inn både Javier Martinez, Kingsley Coman og Mario Götze. Ut gikk Joshua Kimmich, Douglas Costa og Thomas Müller – uten at det hjelp noe særlig.

Robert Lewandowski hadde en kjempesjanse til å øke til 2-0 rett før slutt, men valgte heller å sentre. Men Philipp Lahm fulgte ikke helt med, og sjansen forsvant like fort som den kom.

Dermed endte det 1-0 til Bayern München. Sterkt gjort av portugisiske Benfica.

– Benfica-forsvaret var godt, og vi greide ikke å få flere mål. Likevel har vi grunn til å være fornøyde, for vi nektet dem bortemål. Det var det aller viktigste, sier Bayern-keeper Manuel Neuer til Sky.

Lindelöf var fornøyd med sitt lags prestasjoner til tross for tap.

– Vi jobber veldig hardt for hverandre og er veldig kompakte. De kommer ikke til så mange sjanser, sier han og legger til:

– Jeg prøver bare å nyte situasjonen, spille fotball og gjøre det så bra som mulig. Det var en stor kamp å spille, og jeg er veldig stolt over å ha spilt den.

MATCHVINNER: Arturo Vidal feirer scoringen sin mot Benfica i kvartfinalen i Champions League, sammen med lagkameraten i Bayern München, David Alaba. Foto: Odd R. Andersen Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder