TRIODUELL: Barcelona og Real Madrid mønstrer hver sin supertrio på topp. For øyeblikket er Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar et par hakk bedre enn Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. Foto: Paul Hanna / Jose Jordan , Reuters / AFP

Derfor er Barcelonas «MSN» bedre enn Real Madrids «BBC»

Ekspert: – Den beste trioen som har snørt på seg fotballsko i moderne tid

Tallene er klare: Barcelonas angrepstrio har vært mye bedre enn Real Madrid sin denne sesongen. Ekspertene forklarer årsakene bak den katalanske dominansen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne høsten har Barcelona-gullrekken Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar sammen stått for 39 mål og 17 målgivende pasninger. Real Madrids ekvivalent, bestående av Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo, står med 24 mål og ni målgivende pasninger.

Idet det nærmer seg desember ser det ut som «feige lag» i målpoengduellen mellom verdens mest berømte angrepstrioer: «MSN» 56-33 «BBC».

– Men dette handler ikke bare om tall. Samspillet mellom Messi, Suárez og Neymar er det mest imponerende. Den trioen er klart best – og måten de scorer målene på, underbygger dette. Mot Roma ble tre eller fire av målene skapt av alle tre, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball.

DRØMMETRIOEN GJENFORENT: – Helt suverene

Viasat-profilen Roar Stokke, som har kommentert Barcelona og Real Madrid i både Champions League og La Liga, synger samme tone:

– «MSN» er den beste offensive angrepstrioen som har snørt på seg fotballsko i moderne tid. De kombinerer lekenhet og brillianse med en effektivitet de er alene om.

– Real Madrid leter etter en identitet

Like begeistret er ikke ekspertduoen for Real Madrids angrepsspillere.

– «BBC» kledde Ancelottis spillestil, de lynhurtige omstillingene. Men de vinner ikke titler som Barcelona og de lider også under spillestilen til Benítez.

LES OGSÅ: Sjekk Real Madrids utrolige nesten-kollaps

Veland er enig.

– Man har sett bruddstykker av relasjonene mellom Bale, Benzema og Cristiano, men sjeldent over tid. Bale og Benzema har begge slitt med mye smårusk. De har hatt for kort rullebane til virkelig å ta av.

EKSPERT: C More-kommentator Petter Veland. Foto: C More ,

Begge trekker frem spillestilen til Real Madrid og Barcelona som en medvirkende årsak til at det ikke har gått like bra med hovedstadstrioen som det har med supertrekløveren som bar den katalanske giganten til tre titler forrige sesong.

BENÍTEZ I TRØBBEL: Skal ha mistet garderobenmen blir fredet av presidenten

– «MSN» sine 122 mål i fjor er ufattelig sterkt og nå leker de enda bedre sammen. For meg er de på en egen planet akkurat nå, og Lewandowski, Müller og Costa i Bayern München er nummer to. «MSN» har også fordelen av å spille på et lag med stor «L» hvor alle de andre jobber hardt for at de skal skinne, sier Stokke.

– Barcelona har en mye klarere stil enn Real Madrid. Alle vet hva de skal og ikke skal gjøre til enhver tid. Real Madrid leter etter en identitet, og det preger selvfølgelig angrepsspillet, legger Veland til.

– Ville Ronaldo gitt bort et straffespark til Bale?

C More-kommentatoren Veland, som tvitrer om spansk fotball på løpende bånd, tror at stemningen mellom de tre angrepsspillerne i Barcelona er avgjørende for de gode resultatene.

– Kjemien utenfor banen er nok en viktig årsak til at Barcelona-trioen lykkes så mye bedre. På den ene siden har du tre søramerikanere som henger med hverandre også på fritiden, sier han.

– På den andre siden har du Cristiano, som er en veldig lukket person, Bale, som ikke snakker spansk, og Benzema som er fransk. Det menneskelige påvirker utvilsomt prestasjonene, og i Real Madrid har man tre langt mer forskjellige typer enn i Barcelona.

ALT OM SEXTAPE-SKANDALEN: Valbuena snakker ut | Benzema innrømmer: – Jeg er en idiot | Telefonsamtalen som avslører Benzema | – Karrieren hans er uten tvil truet

Roar Stokke trekker frem Messi, Suárez og Neymar sin «lojalitet til hverandre» som en nøkkelfaktor bak suksessen. Den samme gleden over å se hverandre score finner man ikke i Madrid, ifølge Stokke.

EKSPERT: Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto: Jon-michael Josefsen , NTB scanpix

– De evner ikke å gjøre hverandre så gode. Ville Cristiano Ronaldo gitt bort et straffespark til Bale? «MSN» elsker å gjøre hverandre gode. «BBC» er avhengig av at Benzema gjør samme jobb som Suárez, som skaper rom og binder opp stoppere.

Mener Neymar er bedre enn Ronaldo

Stokke mener Suárez er viktig, men at Neymar og Messi er Barcelonas beste spillere. Han går faktisk enda lenger – og mener at Neymar rett og slett er enda bedre enn regjerende Ballon d'Or-vinner Cristiano Ronaldo.

– Suárez er like god som på sitt beste i Liverpool, virker å være fysisk på sitt beste og er blitt en utmerket lekekamerat til de to beste offensive spillerne i verden, Neymar og Messi, sier Viasats kommentator.

Etter å ha valset over Roma i Champions League på tirsdag, fikk Lionel Messi spørsmål om den kommende Ballon d'Or-kåringen, som i januar skal bestemme hvem som har vært verdens beste spillere i 2015.

CRISTIANOS LIV: Kosthold, trening, kjærlighet, venner og penger (VG+)

– Jeg håper pallen blir Luis Suárez, Neymar og meg, sa den argentinske ballkunstneren.

En viss portugiser håper neppe på det samme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder