BETENKT: Portugal-sjef Fernando Santos så en smule betenkt ut på treningen i Marcoussis like utenfor Paris tirsdag formiddag. På kvelden holdt han sisn siste pressekonferanse før semifinalen. Foto: Francisco Leong AFP

Portugal-treneren fnyser av favorittstempelet: – Tuller du?!

LYON (VG) Portugals trener Fernando Santos (61) var lenge like engasjert som en glassmanet på kveldens pressekonferanse, men kviknet til da portugisernes angivelige favorittstempel ble tema.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

USIKKER: Pepe trente alternativt etter skaden han pådro seg i kvartfinalen mot Polen. Fernando Santos ville ikke avsløre om Real Madrid-forsvareren spiller semifinalen. Foto: John Sibley Reuters

For da en portugisisk journalist konfronterte 61-åringen med at Wales-kollega Chris Coleman noen timer tidligere hadde utropt Portugal til klare favoritter i semifinalen, så ble han tydelig engasjert.

– Tuller du med meg?! Wales har hatt et veldig godt mesterskap og slått flere gode lag. Vi snakker om lag helt i verdenstoppen. De vant 3-1 mot Belgia. Det er klart at Coleman sier Portugal er favoritter, men jeg tror ikke det er det han forteller sine egne spillere, sa en bråengasjert Santos.

Wales sjefen om skandalejobben i Hellas: – Det beste som har hendt meg

Coleman mener det faktum at Portugal har spilt syv semifinaler i mesterskap gjør laget til naturlige favoritter fordi de har mye mer erfaring.

Wales har overrasket stort, og skulle de komme seg til finalen i Paris vil det være noe svært, svært få hadde spådd før mesterskapet.


– Historie og bakgrunn er viktig for folk og nasjon, men at Portugal har vært i syv semifinaler tidligere spiller liten rolle. Vi må lage vår egen historie. Det er en gigantisk kamp for oss mot en sterk motstander, mener Santos.

Sjekk den talentfabrikken! Åtte av 11 Portugal-spillere fra samme akademi

Uten seier i ordinær tid

Han har trent Portugal siden høsten 2014, med varierende resultater. Og i EM-sluttspillet har laget haltet seg videre med tre uavgjorte kamper i gruppespillet, seier etter ekstraomganger i åttedelsfinalen og på straffespark mot Polen i kvartfinalen.

Her feirer utskjelte Pepe med barna etter kvartfinaleseieren

Det har ikke manglet på kritikk både fra portugisisk og internasjonal presse.

– Jeg bryr meg ikke om de som mener vi har spilt dårlig. Det er musikk i mine ører, for alt vi bryr oss om er å komme til finalen, slo Santos fast.

Nani til VG: – Ronaldo er litt frustrert

Ved sin side på podiet hadde han Southampton-stopper Jose Fonte, mens superstjernen Cristiano Ronaldo nok en gang glimret med sitt fravær. 31-åringen har ikke vært på en eneste pressekonferanse under mesterskapet.

GODE KAMERATER: Cristiano Ronaldo (t.v.) og Gareth Bale feirer Champions League-seieren mot Atletico Madrid for to år siden. Nå skal de to superstjernene spille mot hverandre. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Cristiano kommer til å være fokusert. Når det gjelder å være lagspiller så er han fantastisk. Måten han tar seg av lagkamerater på og er en del av laget er veldig bra. Han er på helt lik linje med resten av gjengen, skrøt Santos som også avfeide antydningene om at superduellen med Real Madrid-kollega Gareth Bale legger ekstra press på Portugals store stjerne:

– Det er ikke noe ekstra press på Ronaldo selv om han møter Bale. Han er vant med dette, så dette blir ikke noe annerledes. Vi er et helt lag med ett mål - å komme til finalen. Dette handler ikke om Cristiano eller Gareth Bale.

Bale om Ronaldo-duellen: – En kamp mellom Portugal og Wales - ikke noe mer

PS! Portugal tapte på straffespark mot Spania i EM-semifinalen for fire år siden, og etter ekstraomganger for Frankrike i Frankrike i 1984. I 2004 var Portugal i EM-finalen på hjemmebane, men tapte for Hellas.

Les også

 1. Wales-sjefen om skandalejobben i Hellas: – Det beste som har hendt meg

  LYON (VG) For seks år siden fryktet Chris Coleman (46) at han var ferdig som manager etter å ha fått sparken i Coventry.
 2. Myhre: – Går ikke an å erstatte Ramsey

  Aaron Ramsey må stå over EM-semifinalen mot Portugal på grunn av to gule kort.
 3. Her er bildebeviset som får «talentfabrikken» til å juble

  Sporting har mer enn Cristiano Ronaldo (31) å være stolte over om dagen.
 4. Klubbløs Wales-helt: – Har tilbud fra over hele verden

  Den store overraskelsesspilleren på fotball-EMs store overraskelseslag, Hal Robson-Kanu (27), hevder han er blitt en…
 5. Bale om Ronaldo-duellen: – En kamp mellom Portugal og Wales - ikke noe mer

  LILLE/OSLO (VG) Gareth Bale (26) prøvde å tone ned den kommende duellen med Real Madrid-kollega Cristiano Ronaldo (31) i…
 6. Nani til VG: - Ronaldo er litt frustrert

  MARSEILLE/OSLO (VG) Cristiano Ronaldo (31) måtte nok en gang se at Ricardo Quaresma (33) stjal showet.
 7. Kanskje vi bør forstå Ronaldos oppførsel

  MARSEILLE (VG) «Meeeee-ssi, Meeeee-ssi, Meeeee-ssi», lød det fra den polske svingen, men til slutt skrek Cristiano…
 8. Her feirer utskjelte Pepe med barna etter kvartfinaleseieren

  MARSEILLE/OSLO (VG) Han er kjent som en av de største bråkmakerne i fotballen, men etter kvartfinaleseieren mot Polen…
 9. Portugal til semifinale uten seier etter full tid: - Kritikken har gjort oss sterkere

  OSLO/MARSEILLE (VG) (Polen - Portugal 1-1, 4-6 etter…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder