Kåre Ingebrigtsen klarte endelig å lande «drømmespilleren»

FOTBALL

Rosenborg har funnet sin Jonas Svensson-erstatter i Vegar Eggen Hedenstad (25).

Publisert: Oppdatert: 10.02.17 00:14

Rosenborg har signert Vegar Eggen Hedenstad fra 2. Bundesliga-klubben St. Pauli.

Klubben holdt pressekonferanse klokken 18.30 på Lerkendal, der de presentere høyrebacken.

Elverum-gutten har skrevet under på en fireårskontrakten med trønder-klubben.

– Det falt meg naturlig å komme til Rosenborg når jeg skulle tilbake til Norge. Man merker at dette er en stor klubb og at vinnerkulturen sitter i veggene. I tillegg kjenner jeg veldig mange av spillerne fra før. Dette virker veldig trygt og bra, forteller han til klubbens hjemmeside.

Les også: Setter spørsmålstegn ved klubbens innkjøpspolitikk

Trener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med at 25-åringen har signert for klubben.

– Jeg vet ikke om noen annen spiller vi har ønsket lenger enn Vegar. Jeg snakket med ham i 2006, og jeg har snakket med ham i veldig mange overgangsvinduer siden. Når muligheten var der skulle han til Rosenborg. Nå dukket det rette tidspunktet opp, og vi er fantastisk glad for å få Vegar i stallen, sier Ingebrigtsen til rbk.no

Flere utskiftninger

Hedenstad er dermed Rosenborgs andre signering på to dager. Tirsdag ble Birger Meling klar for klubben.

Rosenborg har mistet Hólmar Eyjólfsson til Maccabi Haifa, Jonas Svensson til AZ Alkmaar og Christian Gytkjær til 1860 München etter at de vant sin andre «the double». Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen fortalte i januar at smertegrensen var nådd, og at Rosenborg ikke hadde råd til å selge flere profiler.

Hedenstad spilte i Stabæk før han ble hentet til Freiburg i2012, og etter fem år i Tyskland med opphold i Freiburg, Eintracht Braunschweig og St. Pauli returnerer han til Norge. Heggenstad har sin største styrke som høyreback, og vil trolig figurere som Jonas Svenssons erstatter, som signerte for nederlandske AZ Alkmaar i januar.

Her kan du lese mer om