NYLIG OPPRYKK: Det er bare noen dager siden Newcastle sikret seg kontrakt i Premier League. I dag skjedde det langt mer alvorlige ting på St. James' Park. Foto: Reuters

Politiet med razzia hos Newcastle og West Ham

Ifølge Sky Sports har politiet i morgentimene onsdag gjennomført en razzia både på St. James' Park og London Stadium, hjemmearenaene til Newcastle og West Ham. I tillegg skal Newcastles direktør være arrestert.

  • Lillian Holden

Razziaene skal dreie seg om mistanker om skatte- og forsikringsjuks, og være en del av en større aksjon både i England og i Frankrike. Sky Sports skriver at det også har blitt gjennomført arrestasjoner.

Franske og britiske skattemyndigheter skal ha samarbeidet om aksjonen, hvor 180 tjenestemenn var involert.

«Flere steder har blitt undersøkt i nord-øst og sør-øst-England, personer har blitt arrestert og det har blitt beslaglagt dokumenter, eposter, datamaskiner og mobiltelefoner», heter det i en uttalelse fra HRMC (Her Majesty's Revenue and Customs).

Hos Newcastle og West Ham skal både stadionområdene, treningsfasiliteter og klubbkontorene ha blitt undersøkt. Spillerne skal ha blitt svært overrasket over det de fikk se da de ankom formiddagstreningen onsdag.

Hevder Newcastle-sjef er arrestert

Bakgrunnen for razziaen skal være mistanker om skattefusk i forbindelse med overganger, samt forsikringsbedrageri.

«Denne etterforskningen sender et tydelig signal om at dersom du driver skattesvindel, får du til å kjenne konsekvensene», skriver HRMC.

Det har blitt foretatt flere arrestasjoner innenfor den profesjonelle fotballindustrien, og en av de som skal være hentet av politiet, er ifølge The Guardian Newcastle-sjef Lee Charnley.

Newcastle rykket nylig opp igjen til Premier League, og Charnley snakket etterpå økonomi med avisen The Independent. Han har vært direktør i klubben siden 2014.

– Vår tilnærming til sesongen, etter fjorårets nedrykk, var å gjøre ytterligere investeringer i spilletroppen. Og våre årlige lønnsutgifter er, tror vi, fremdeles like store - eller høyere - enn hos mange Premier League-klubber.

– Det var ikke uten risiko, men strategien ble godkjent med mål om å maksimere sjansene våre til opprykk på første forsøk.

West Ham bekrefter at de er involvert i dagens razzia, men ønsker ikke å kommentere saken utover at de samarbeider med HRMC under deres etterforskning av klubben. Newcastle har foreløpig valgt å ikke gi noen kommentar.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder