TIL SVERIGE: Niklas Gunnarsson takker her supporterne etter en bortekamp mot Sarpsborg tidligere denne sesongen. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

VIF-back blir Elfsborg-spiller

Rekdal: – Egentlig ikke en spiller som bør sitte på benken

Vålerenga håper å få en ny midtbanespiller på plass raskt

Kjetil Rekdal (46) fortsetter å rydde i Vålerenga-troppen. Nå er det Niklas Gunnarsson (24) som forsvinner til Odds Europa League-motstander Elfsborg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Overgangen betyr at Vålerenga henter inn en back fra Allsvenskan og sender en tilbake motsatt vei denne sommeren.

Forrige uke ble Oslo-klubben enige med GIF Sundsvall om en overgang for Robert Lundström. Den 25 år gamle svensken rekker ikke lørdagens toppkamp mot Stabæk på Nadderud, men er spilleklar mot Tromsø neste helg.

Heller ikke Niklas Gunnarsson er aktuell for troppen mot Stabæk lørdag. Han leies ut til Elfsborg ut sesongen, og Magnus Haglunds klubb har sikret seg opsjon på kjøp.

Kan møte Odd neste uke

Borås-klubben har fra før nordmannen Henning Hauger i troppen og slo Odd 2-1 hjemme i en Europa League-kvalifiseringskamp torsdag kveld. Han kan dermed møte sine gamle lagkamerater i Skien allerede neste uke.

– For øyeblikket er han andrevalg hos oss i tillegg til at Lundström kommer neste uke. Niklas har falt litt bakpå, mistet plassen sin og trenger kanskje nye impulser. Han er egentlig ikke en spiller som bør sitte på benken, men nå har det blitt sånn, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

Niklas Gunnarsson har først og fremst kjempet med Simon Larsen og Alexander Mathisen om spilletid på høyrebacken denne sesongen. Han startet 29 av 30 kamper i fjor etter overgangen fra Odd, men har sett over halvparten av kampen fra benken i vår og sommer.

24-åringen har ikke vært på banen siden 1-2-tapet hjemme mot Bodø/Glimt i slutten av juni. Det samme gjelder Sivert Heltne Nilsen som forrige uke ble solgt til Brann. Vålerenga tapte tre av de fire siste Tippeliga-kampene Gunnarsson startet.

Vraket etter cuptap

Etter den pinlige cuptapet mot Gjøvik-Lyn i mai, var både Gunnarsson og Nilsen vraket fra troppen som møtte Stabæk påfølgende helg.

– De to har spilt mye under meg og gjort en formidabel jobb, men noen ganger kommer man litt ut av det, sier Rekdal.

VG skrev etter mandagens 2-0-seier i lokaloppgjøret mot LSK at investor Tor Olav Trøim har gitt klarsignal for spillekjøp denne sommeren. Rekdal ønsker seg en midtbanespiller.

– Vi jobber steinhardt med saken. Vi kan ikke love noe, men sjansen er ganske stor for at det kommer noe inn før vinduet stenger. Vi trenger bredere dekning på midten, sier Vålerenga-treneren dagen før toppkampen mot Stabæk på Nadderud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder