«Når Tina, Ina og Mina spiller sammen på midtbanen, blir det fort litt kluss»

Navnene går i ball på Vålerenga Damers treninger

VALLE (VG) Det er ikke taktikk og poengnød som gnager mest i hodet på Vålerenga-damenes trener Leif Tsolis (38). Han har mer enn nok med å holde styr på spillernes navn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For av de 22 spillerne som var på trening på Valle torsdag kveld, så kan over halvparten av dem gi enhver stakkars trener og lagvenninne hodebry:

Camilla, Camilla, Camilla, Frida, Frida, Anne-Lise, Anne, Lise, Maren, Maren, Tina, Ina og Mina.

TAR DET MED ET SMIL: Vålerenga-keeper Guro Pettersen og trener Leif Tsolis peker og forklarer hvem som er hvem. Foto:Fredrik Solstad,VG

– Det var spesielt vanskelig i januar da jeg hadde mine første treninger med laget, men det er ikke noe tvil om at det fortsatt skaper vanskelige situasjoner både på trening og når vi spiller kamper, sier Tsolis til VG og gliser.

På grunn av fotball-VM i Canada har det vært pause i Toppserien - les om VM-finalen her!

Førstekeeper Guro Pettersen har også møtt store utfordringer når hun skal kommunisere med spillerne både på trening og i kamp.

– Jeg tror ikke vi kan skylde på at vi har mistet poeng i Toppserien, men det har vært mye rot på trening. Når Tina, Ina og Mina spiller sammen på midtbanen blir det fort litt kluss, forklarer Pettersen som har meldt om den komiske situasjonen på Twitter.

Både keeperen og hovedtreneren gir sportslig administrator Egil Ødegaard skylden når den pussige navneproblematikken skal forklares.

– Har du først én god Camilla på laget, så er det klart vi må ha et par til. Frida og Mina er også gode spillere, sier Ødegaard og smiler lurt.

KAOS: Vålerenga-keeper Guro Pettersen (foran t.v.) og trener Leif Tsolis har mer enn nok å holde styr på. På torsdagens trening var følgende spillere på plass: Fra venstre: Camilla (Bønøgård) Camilla (Christensen), Camilla (Ervik), Frida (Lyshoel), Frida (Løvlie Bråttum) Anne (Maren Stenstvedt) Anne-Lise (Olsen) Lise (Janbu Eide) Maren (Eithun Hauge) Maren (Kristine Andersen) Tina (Wulf) Ina (Helen Levorsen Skaug) Mina (Kjørum). Kamilla (Aabel) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:Fredrik Solstad,VG

Camilla og Kamilla nye

Han har skaffet tre nye spillere før høstsesongen starter, blant andre Camilla Bønøgård og Kamilla Aabel. Sistnevnte var ikke på gårsdagens trening, men det var til gjengjeld Camilla Ervik, som ofte er med selv om hun ikke er i A-stallen.

– Jeg ble jo en smule oppgitt da jeg fikk vite de nye navnene, men det er tross alt ikke det som er viktigst. Det er jo litt morsomt det her, sier Tsolis.

Nå jobber trenerne og lagvenninnene med å finne kallenavn til dem for å få litt mer system i rotet.

– Jeg har prøvd å bruke etternavn, men det er tungvint. For øyeblikket er det for eksempel «Camilla B.» og «Camilla C.» som brukes, men det er ikke ideelt det heller, forklarer Tsolis, som i alle fall synes det er greit at ikke alle «navnesøstrene» for øyeblikket er i førsteelleveren.

– Vi tar gjerne imot god tips til passende kallenavn, og alt er lov bare det klinger godt. Foreløpig har Anne-Lise blitt til «Ali» og Maren Andersen kaller vi «Andy» uten at det fungerer helt. Maren Kristine Andersen kunne vi kalt «Kris», men så er det ofte ei jente med på trening som heter det, så det blir jo bare rot. Vi trenger hjelp, sier keeper-Guro.

– Er det noen navn du synes mangler i troppen nå?

– Det hadde passet veldig bra med Abby, så Abby Wambach må gjerne komme. Det er i alle fall greit å unngå flere Cammilla-er, spøker Pettersen.

Les mer om det amerikanske fotballikonet Abby Wambach

PS! Vålerenga Damer har tatt åtte poeng på like mange kamper så langt i sesongen. Det holder til 8. plass - tre poeng over kvalifiseringsplassen og fire over nedryksstreken. Førstkommende søndag kommer tabelljumbo Medkila på besøk til Vallhall.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder