I RETTEN I DAG: Nicki Bille Nielsen poserer i Evian-drakt 4. august i fjor. Nå er han tiltalt i hjemlandet Danmark. Foto:Philippe Desmazes,Afp

Bille Nielsen dømt til 60 dagers betinget fengsel

Politibetjent forklarte at Bille Nielsen bet og forsøkte å kaste opp på henne

Den tidligere RBK-spissen for retten i Danmark

Politibetjenten som pågrep Nicki Bille Nielsen for bråk og
hærverk i Københavns gater hevder at den tidligere Rosenborg-spissen bet henne. Nå er han dømt til betinget fengsel og samfunnstjeneste.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rettssaken mot Nicki Bille Nielsen startet torsdag. Og torsdag ettermiddag melder Ekstra Bladet at Bille Nielsen er dømt til 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste, som han må utføre i løpet av det kommende halvåret.

Evian-spissen er blant annet tiltalt for trusler og vold mot en politibetjent etter en bytur i København for ett år siden. Strafferammen for det mest alvorlige tiltalepunktet var på opptil åtte år.

- Jeg setter meg i baksetet. Han er aggressiv og sur. Tørker snørr av på nakkestøtten. Jeg ber ham la være. Jeg bruker høyrehånden til å dra hodet hans vekk fra setet. Han biter seg fast i min høyre arm. Jeg roper: Han skal ikke bite meg, forklarte politibetjenten i retten, ifølge Ekstra Bladet.

Kvinnens kollega stoppet bilen for å få kontroll på situasjonen. Da skal Bille Nielsen, ifølge politibetjentens forklaring, ha kommet med seksuelt støtende kommentater.

- Han gjør oppkastbevegelser og forsøker å kaste opp på meg, sier politibetjenten om hva som skjedde etter den verbale utskjellingen.

TILTALT: Nicki Bille Nielsen. Foto:Jean-pierre Clatot,Afp

- Jeg bet ikke

Rapporten fra legevakten forteller om et lite rødt merke på armen. Det er fremlagt bilder av politibetjentens arm i retten. Bille Nielsens forsvarer har stilt seg undrende til at det ikke er to merker etter tenner.

Opptakten til hendelsen var at fotballballspilleren gikk rundt i gatene og sparket til parkeringsautomater og syker. Da politiet kom til stedet, motsatte han seg arresten – og det ble brukt pepperspray mot ham.

Bille Nielsen forklarte i retten at han presset ansiktet mot nakkestøtten fordi det gjorde vondt i øynene.

- Så blir jeg lagt ned på baksetet. Jeg får et kne i ryggen og en arm i ansiktet. Det var den kvinnelige betjenten som gjorde det, sa Bille Nielsen ifølge Ekstra Bladet.

På spørsmål om han bet politikvinnen sier han:

- Nei, jeg bet ikke. Du skal ikke bite, sa hun. Men jeg bet henne ikke.

OM TILTALEN:

Ifølge Ekstra Bladet er tiltalen mot Nicki Bille Nielsen delt inn i tre punkter:

** Han er tiltalt for å ha utvist støyende og voldelig adferd da han sparket på sykler og parkeringsautomater. Denne forseelsen skal normalt straffes med bøter.

** Han er tiltalt for å ikke å følge med politiet frivillig, men i stedet motsette seg pågripelsen i København. Han skal ha spent kroppen og strittet i mot da politiet ville sette på ham håndjern. Strafferammen er bøter og opp til seks måneders fengsel.

** Det mest alvorlige tiltalepunktet er trusler og vold mot en politimann. Her er strafferammen ifølge Ekstra Bladet bøter og fengsel i opp til åtte år - uten at en så høy straff er sannsynlig i det hele tatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder