Molde trøbler på naturgress: Ett poeng på tre kamper

Knudtzon innrømmer offsidemål: – Har godt tak på Molde

Forren mener dobbeltmesteren må lære av Mjøndalen

Lillestrøm snudde med dommerhjelp og Knudtzon-eleganse

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Molde 2-1) For femte kamp på rad kom Lillestrøm under 0-1. Men to scoringer av Erling Knudtzon (26) snudde opp-ned på matchen mot gulloutsider Molde.

Artikkelen er over fire år gammel

Den første skulle vært annullert for offside, den andre var det lite å si på – da hurtigtoget fintet vekk Molde-stopper Joona Toivio og kjippet ballen over Ørjan Håskjold Nyland i Molde-målet.

– Vi har hatt et godt tak på Molde på Åråsen. Så for meg var ikke dette noe bombe. De mangler noen spillere, men det gjør vi også. At vi spiller godt mot Molde, er ikke noe nytt, så det overrasker meg ikke, melder Lillestrøm-spissen til VG.

Bena hans plaget både Joona Toivio og Vegard Forren kraftig etter pause – da Molde løftet laget i håp om å prege kampen mer enn de gjorde i 1. omgang, tross 1-0-ledelse.

– Det ble et kampbilde som passet meg, selvfølgelig. Og ikke passer midtstopperne deres. Det er vel ingen av dem som er så glade i å dra på løpeturer. Det passer meg, sier tomålsscorer Erling Knudtzon, som i fjor tok lønnskutt for å kunne fortsette i klubben han har spilt for i seks sesonger.

Tre tap – allerede

Han påførte samtidig Molde det tredje serietap på åtte kamper. Like mange som fjorårsmesteren hadde på 30 serierunder i fjor.

– Vi må vinne resten, utbryter Ørjan Håskjold Nyland – om Molde skal kunne være et topplag denne sesongen.

Da må de isåfall knekke gresskoden. Kunstgresslaget Molde har ett poeng på de tre siste bortekamper. Alle på naturgress – i Haugesund, Stavanger og på Åråsen onsdag. Rosenborg, Stabæk, Vålerenga og Sandefjord gjenstår på samme dekke.

– Sliter dere på naturgress nå?

– Det er lett å si, svarer landslagsstopper Vegard Forren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GUL JUBEL: Lillestrøms Moryke Fofana (til venstre), Marius Amundsen, Frode Kippe, Finnur Margeirsson og Simen Kind Mikalsen jubler for at laget endelig klarte å overliste Ørjan Håskjold Nyland (nummer 12). Martin Linnes og Ola Kamara fortviler etter å ha gitt fra seg ledelsen. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Molde-forsvareren tror det handler om andre ting.

– Vi er normalt et godt fotballag, men det handler om å yte. Se på Mjøndalen og den imponerende innstillingen deres på 0-2 mot Rosenborg. Jeg skulle ønske vi hadde mer av den Mjøndalen-gutsen. Vi kan ikke reise rundt i Norge og tro vi kan spille ut alle lag på bortebane. Så enkelt er det ikke, oppsummerer Forren overfor VG.

Mens trener Tor Ole Skullerud klarer ikke svare helt på hva som er galt.

Han får spørsmål om naturgress, om tett kampprogram, forskjellen fra 2014 og 2015, om de regjerende dobbeltmesterne føler de har for mye å forsvare. Men han var klokkeklar på at det 1-0-førende Molde fra 1. omgang var svakere enn Molde-laget som «tapte» 2. omgang 0-2.

Ledet 1-0

1-0-målet kom på et perfekt frispark fra Joona Toivio. Mens Molde-spissen Tommy Høiland irriterte LSK-keeper Arnold Origi ved å stille seg opp foran ham (i klar offside), gjorde midtstopperen seg klar fra 17 meter.

Finnen traff med både kraft, dupp og retning – og 1-0 suste i lengste hjørne. Det var altså pauseresultatet, men Knudtzons to scoringer på tre minutter endret oppgjøret.

– Vi var forbannet i pausen, alle mann. Det var dessverre noe som skjedde som jeg ikke kjenner igjen. Herre min hatt, så mye vi slipper til, grubler Molde-treneren etter å ha tapt VGs sjansestatistikk 3-8.

Han kunne takke Ørjan Håskjold Nyland for at resultatet ikke så styggere ut. Moldes landslagskeeper så ut som en lightversjon av Bayerns Manuel Neuer da han reddet én mot én med Johan Andersson og hadde en vanvittig reaksjonsredning på Simen Kind Mikalsens venstrebensvolley fra kort hold.

Men til slutt måtte han kapitulere for Knudtzon. Spissen sørget for at Lillestrøm for annen gang klarte å snu det å være under 0-1 til seier på de siste fem kampene (også mot Mjøndalen).

– Det er godt at vi klarer å gjennomføre en god kamp, ikke bare én god omgang, sier Knudtzon, som ble hyllet av sine egne supportere. Spissen tok turen ut på indre bane etter at lagene hadde gått i garderoben etter kampslutt, og Kanarifansen reagerte med å synge «Erling hater kjøpelag».

Moen-tabbe

Men 26-åringen ble ikke tomålshelt uten kontroverser. Dommer Svein Oddvar Moen overså nylig et offsidemål som hjalp Dnipro i Europa League mot Napoli – og teamet på Åråsen burde blåst av utligningen til Knudtzon, som prøvde å se uskyldig ut da han var sist på ballen etter en heading fra Marius Amundsen.

På 2-1 var Knudtzon bare skyldig – i å elegant lure Moldes stopperduo pluss Nyland.

– Dommerne skal være Norges beste. Men i dag var de like dårlige som oss, sier Vegard Forren med et smil.

Molde kunne rappet det ene poenget ved innbytter Agnaldos kanon mot krysset. Men ballen smalt stolpe ut og ikke inn. Dermed ble det Lillestrøms første trepoenger på Åråsen i år.

– En veldig god prestasjon, sier trener Runar Kristinsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder