NÅDESTØTET: Michael Dawson ser ballen gå i mål etter en forsvarsbrøler av Liverpool. I bakgrunnen vinker Mario Balotelli iherdig etter offside til ingen nytte. Foto:Lee Smith,Reuters

Champions League-håpet svinner hen for Liverpool etter Balotelli-blemme

Hull med et langt steg vekk fra nedrykks-sumpen

(Hull - Liverpool 1-0) Mario Balotelli (24) ble stående igjen med en arm i været da Michael Dawson (31) stanget inn den avgjørende scoringen. Null poeng betyr at håpet om Champions League svinner for de røde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Under oppkjøringen til årets sesong forsøkte Liverpool-trener Brendan Rodgers å få Mario Balotelli til å markere motspillere på defensive cornere.

Svaret fra italieneren var arrogant: – Jeg markerer ikke på corner.

– Du gjør det så lenge du spiller for meg, svarte Rodgers ifølge The Times.

Men drøye halvtimen ut i kampen mellom Hull og Liverpool sviktet Balotelli på nettopp en corner. Riktignok var det ikke markeringen som var problemet, men offsidelinjen.

VG LIVE: Slik var kampen

En corner fra Robbie Brady gikk gjennom feltet og ut til Ahmed Elmohamady som kom løpende fra sin backposisjon. Hele Liverpool-forsvaret hadde rykket ut og satt tre Hull-spillere i offside. Problemet var bare Balotelli som var for sen ut og dermed opphevet offsiden på Michael Dawson.

Stopperen steg umarkert til værs og stanget inn ledelsen fra snaue ni meter. Balotelli ble stående og måpe med en arm i været, i god tro at målet burde vært underkjent.

Lei av CL-spørsmål

Rodgers var mest skuffet over den samlede prestasjonen fra gutta i rødt.

Vi hadde ballen mye, men jeg mener ikke at vi var i nærheten av å score. Vi skaper et par halvsjanser, men det blir aldri skikkelig farlig, sa Rodgers.

Som vanlig fikk også nordiren spørsmål om Champions League-plassen nå er utenfor rekkevidde. Det var et spørsmål Rodgers var lei av å få.

– Jeg blir spurt om det samme spørsmålet etter hver kamp nå. Og jeg tror du spør meg fordi du vet at det kommer til å bli vanskelig nå, sa en fattet, men tydelig skuffet 42-åring.

Liverpool har nå syv poeng opp til rival Manchester United med fire kamper igjen å spille.

Halvveis for Hull

Matchvinner Dawson var derimot i strålende humør etter kampen da han snakket med britisk TV.

Det var utrolig stort. Folk hadde avskrevet oss, men vi viser at vi har kvalitet i laget og nå er selvtilliten skyhøy, sa stopperen som scoret sitt første mål for Hull etter å ta tilbrakt de ni siste sesongene på White Hart Lane.

Hull har nå fire poeng ned til nedrykksplass, men Dawson mener at de må minst ha en seier til.

– Før kampen sa vi at vi måtte ha to seiere - nå har vi tatt den ene.

Balotelli med ispose

Dagen ble enda verre for italieneren når han ble byttet ut etter 65 minutter og måtte ise ned ankelen på benken.

Selv når Hull parkerte bussen klarte ikke Rodgers menn å bryte gjennom den svarte og oransje muren. Steve Bruce hadde manet hjemmespillerne til å løpe så langt det gikk og var hele tiden oppe i Liverpool-spillerne.

På slutten av kampen hadde de syv forsvarsspillere på banen.

Hull har nå gått to kamper uten baklengsmål. Det har de ikke klart siden september i 2013. Tre poeng for Steve Bruce betyr at Hull hopper forbi Aston Villa til en 15. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder