Berg-familien finaleklar for 17. gang

Runar: - Alltid spesielt å spille mot en bror

FOTBALL

TROMSØ (VG) (Tromsø - Bodø/Glimt 0-3) For 17. gang spiller en Berg fra Bodø cupfinale på Ullevaal.

Publisert: Oppdatert: 15.10.03 07:24

Storebror Ørjan (35) står på motsatt siden i Rosenborg-drakt søndag 9. november. Han er også klar for sin femte cupfinale. Tre ganger er han mester (RBK og Glimt).

Pappa Harald har spilt fem finaler (Lyn og Glimt). «Dutte» vant tre og tapte to. I tillegg har han spilt cupfinale for FC den Haag i Nederland (tap for Ajax).

Lillebror Arild var på benken i 1993 da Glimt slo Strømsgodset (2-0). Og som om ikke det var nok, har onkel Knut Berg spilt to finaler for Lyn, og vunnet begge.

Runar klør seg i hodet, og husker alle finalene til brødrene. Verre er det med far og onkel. Men et viktig poeng går han ikke glipp av. Det er første gang at to medlemmer av familien Berg møtes som motstandere i en finale.

- Det blir spesielt. Og det er alltid spesielt å spille mot en bror. Men denne gangen skal vi sørge for at Rosenborg får skikkelig kamp. Ikke at de leder 3-0 etter en halv time, slik de gjorde sist (5-4 til RBK i serien), sier Runar Berg.

Lover god finale

Ørjan fulgte «slaget om Nord-Norge» på TV2. Han gleder seg til norsk fotballs 17. mai, og jublet for broren og moderklubben i går.

- Det blir artig. Men, det blir også rart. Det er alltid rart å spille mot Runar og Glimt. Rosenborg er vel favoritter, men vi skal ikke ta noe på forskudd. En god finale blir det garantert med så offensive lag, sier Ørjan Berg.

Pappa Harald har planlagt Oslo-tur sammen med kona Randi. Og hvem han heier på? - Glimt, selvsagt, sier «Dutte» og ler godt.

Før han legger til: - Jeg gleder meg til finalen. Det er klart jeg gjør det når jeg har to sønner som skal spille den.

Nervekamp

Glimt hadde ikke vunnet i Tromsø siden 1995. De hadde tapt åtte ganger med Terje Skarsfjord som Tromsø-trener. I går tok de revansj. Og de gjorde det på en imponerende måte. I spissen: Ikke uventet Runar Berg - for et Glimt-mannskap som vant fordi de hadde de beste midtbanespillerne.

André Hanssen banket inn 0-1 da Arne Vidar Moen bommet på en klarering etter 32. minutter. Og Runar ofret seg inne i feltet slik at Olav Råstad kunne nikke inn 0-2 etter 77. minutters spill.

Da var i realiteten kampen avgjort. Tromsøs krampaktige forsøk på redusering endte opp i den stramme defensive organiseringen til gjestene. 0-3 tre minutter på overtid (Jan Egil Brekke) fullbyrdet ydmykelsen.

- Det ble en nervekamp. Jeg synes vi hadde problemer med TIL-spissen Lars Iver Strand før vi fikk «satt» spillet vårt. Men da vi scoret det andre målet, skjønte jeg at vi kom til å vinne, sier Runar Berg.

PS! Enda en Berg fra Bodø spiller cupfinale. Han heter Christian til fornavn - og er klar for sin annen finale for Glimt. Men han er ikke i familie med «Dutte» & Co.

Her kan du lese mer om