TOPPSCORER: Zlatan Ibrahimovic er tidenes mestscorende på det svenske herrelandslaget i fotball. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Ber Zlatan tie stille etter breial uttalelse

Mye oppstyr etter stor, svensk kåring over landets beste idrettshelter

Den svenske avisen Dagens Nyheters liste over Sveriges beste idrettsutøvere gjennom tidene har vekket sterke reaksjoner - også Ingemar Stenmarks femteplass kritiseres.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Men det er først og fremst Zlatan Ibrahimovic som har stjålet overskriftene etter at svenske DN slapp sin liste over Sveriges 150 beste idrettsutøvere gjennom tidene.

– Takk, men å komme på andre er som å komme på siste. Med all respekt for de andre utøverne: På denne listen er jeg nummer 1, 2, 3, 4 og 5, sa fotballspilleren på sedvanlig Zlatan-vis via sin sponsorsjef Mika Lepistö til avisen.

Det fikk det til å koke over for ESPN-journalist Miguel Delaney, som har over 60.000 følgere på mikrobloggtjenesten Twitter.

– Zlatan: Kanskje på tide å holde kjeft og vinne et relevant trofé, var hans svar på svenskens arrogante beskjed.

Han fortsetter med å hevde at Zlatan ikke kommer til å bli husket for en av de største innen fotballen, og at han ikke kan sammenlignes med andre storheter som for eksempel Marco van Basten.

Men Zlatans andreplass er ikke den eneste plasseringen som diskuteres i Sverige.

Alpinlegende Ingemar Stenmark er en av tre som har blitt tildelt den ærverdige Svenska Dagbladets gullmedalje tre ganger, men måtte finne seg i å bli plassert på en femteplass når Dagens Nyheter la frem de aller største svenske idrettsheltene.

– For meg kommer Stenmark alltid til å være nummer én, men så er jeg litt partisk ettersom vi er fra samme sted og jeg driver samme sport som ham, sier slalåmkjører Jens Byggmark til Expressen.

– Jeg vet ikke hvorfor Ingemar er nummer fem, sier Radiosportens kommentator Christer Ulfbåge, som har fulgt alpinistens karriere tett, til Expressen.

ALPINIST: Ingemar Stenmark Foto:Olav Hasselknippe,VG

– Jeg synes han burde blitt oppjustert, kanskje på tredjeplass med Zlatan som nummer fem, fortsetter han.

Den svenske avisen skriver at sosiale medier flommer over at reaksjoner som går på at Stenmark burde vært høyere oppe. At Björn Borg stikker av med den gjeve førsteplassen, virker å ha gått greit gjennom hos de fleste.

Bortsett fra Zlatan, da...

PS: Av The Guardian sine 73 eksperter fra 28 forskjellige land er Zlatan regnet som den 13. beste fotballspilleren i 2014 - et fall på hele 10 plasser fra året før. VG vurderte Zlatan til å være den 7. beste spissen i 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder