Ni mål på ni Tippeliga-kamper

TV 2-Myhre: – Kan tilføre selvtillit

BRENNHET: Marcus Pedersen, som her feirer en scoring med Marco Tagbajumi mot Bodø/Glimt den 26. september, kan være i ferd med å skyte seg til en plass i Høgmos landslagstropp. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Eksperter: Velg Marcus Pedersen, Høgmo!

Etter ni mål på ni kamper for Strømsgodset, banker Marcus Pedersen (25) på døren til landslagssjef Per-Mathias Høgmo (55). Eksperter mener at han bør slippes inn.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

– Hadde jeg vært landslagssjef, ville jeg valgt ham, ja. Han må definitivt vurderes, sier TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Marcus Pedersen har vært i eventyrlig scoringsform etter overgangen fra Brann til Strømsgodset i august. Spissen, som er tilbake i Drammen etter å ha forlatt byen for å prøve lykken i Nederland i 2010, har scoret ni mål på ni Tippeliga-kamper etter comebacket.

Mot Rosenborg på søndag scoret han to ganger, noe som fikk C More-ekspert og tidligere landslagsspiss Steffen Iversen til å si at han «blir sjokkert om han ikke er i troppen» til playoffkampene mot Ungarn.

Tidligere Vålerenga-trener Petter Myhre, som i dag jobber som ekspert i TV 2s Premier League-studio, mener også at Høgmo bør ta ut Pedersen.

– Ja, jeg ville tatt ham med. Han kan tilføre selvtillit, og det er noe man trenger i slike viktige enkeltkamper. Joshua King, for eksempel, spiller på et høyere nivå i Premier League, men han scorer ikke mål, og det preger ham på landslaget. Man trenger spillere som er vant til å sette ballen i mål når de kommer til sjanser, sier Myhre, som trekker frem fraværet av Adama Diomande som en av grunnene til at Pedersen må med.

Men han er ikke sikker på om Strømsgodset-spissen burde starte mot Ungarn.

– Man må ta en vurdering under samlingen, for det er vanskelig å måle spisser opp mot hverandre uten å ha sett dem samtidig.

Vil vrake Veton

«Mini» setter Pedersen på lik linje med de andre spissene på landslaget, som i forrige tilfelle var Alexander Søderlund, Joshua King og Veton Berisha.

– Han har vært fullt på høyde med Søderlund de siste to månedene. De er i utgangspunktet ganske like spillere, begge er gode i boksen og på hodet. Søderlund har litt større defensiv arbeidskapasitet, men Pedersen er nok i bedre for for øyeblikket. Og mot Ungarn handler det om å levere der og da, ikke dagen etter. Da er det bra å ha spillere med selvtillit, sier den gamle Rosenborg-profilen.

Hans råd til Høgmo er følgende: Vrak Veton Berisha, sett inn Marcus Pedersen.

– Men det er ikke sånn at det er klart at han skal starte, det er det ikke. En ting er å score mål for Strømsgodset. Noe helt annet er å komme inn i en landslagstropp og score der, sier «Mini».

Pedersen: – Han får bare ringe

Marcus Pedersen er i hvert fall ikke uinteressert i å gjøre landslagscomeback. Fra før har han syv kamper og ett mål for A-landslaget, som han ikke har spilt for siden privatlandskampen mot Emiratene i fjor sommer.

– Han får bare ringe hvis han vil ha mål, meldte spissen til VG etter scoring og seier mot Odd for elleve dager siden.

– Jeg føler meg i bedre form enn jeg har vært på lenge. Føler at ting stemmer litt bedre nå. Så, ja. Jeg er ledig, jeg, la han til.

Saken fortsetter under bildet.

FORRIGE GANG: Her er Marcus Pedersen i aksjon mot Emiratene den 27. august i fjor. Siden har han ikke spilt for landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Bemerkelsesverdig utvikling

Nils Arne Eggen er ikke interesset i å leke landslagssjef, men er imponert over Pedersens form etter overgangen til Strømsgodset.

– Fra et fotballfaglig synspunkt har han hatt en bemerkelsesverdig utvikling etter overgangen. Det tror jeg lagkameratene og treneren i Strømsgodset skal ha mye av æren for, sier Eggen.

Kjetil Rekdal sier at han ikke har tenkt på om Pedersen bør tas ut på landslaget, men syns det er «gøy at han har funnet tilbake til et bra nivå».

– Og det er mulighet for å spille seg inn på landslaget hvis man holder et bra nivå, legger Vålerenga-treneren til.

– Nesten ingen er bombesikre

Petter Myhre er litt bekymret over at landslaget sliter med å finne en spiss som scorer jevnt og trutt på internasjonalt nivå, og at det ikke skal så mye til å spille seg inn i troppen.

– For en stund siden var det noen som sa at Norge hadde et luksusproblem fordi vi hadde så mange spisser. Men det hjelper ikke å ha mange spisser hvis ingen av dem scorer jevnt på internasjonalt toppnivå. Vi har savnet en spiller som er vant til å score på landslaget, sier han.

Om Pedersen kan være den spissen, gjenstår å se.

– Det vil tiden vise. Han har jo prøvd og feilet i utlandet før, men jeg tror det er veldig bra for ham å være i Strømsgodset nå.

Rekdal mener ikke det er et problem at man kan spille seg inn i landslagstroppen på et par måneder.

– Det er naturlig. Det er en jevn landslagstropp hvor nesten ingen er bombesikre, sier han.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Fotball-EM

Flere artikler

 1. TV 2-Mathisen: – Feil å vrake Joshua King

 2. I dag tar Høgmo ut playoff-troppen: - Tror Pedersen kommer inn

 3. Pedersen tilbake på landslaget: – Ikke gjort så mye annerledes

 4. VGs landslagskommentator mener: King er ikke like viktig nå, men han burde likevel vært i troppen

 5. Pluss content

  Høgmo trenger ikke Pedersen denne gangen

Fra andre aviser

 1. Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

  Aftenposten
 2. Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

  Aftenposten
 3. Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

  Fædrelandsvennen
 4. Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

  Aftenposten
 5. Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

  Bergens Tidende
 6. Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no