NY MANN: Viking-trener Kjell Jonevret mener Osita Henry Chikere kan bli en solid forsterkning for Stavanger-klubben. Foto: Øyvind Jacobsen, VG
NY MANN: Viking-trener Kjell Jonevret mener Osita Henry Chikere kan bli en solid forsterkning for Stavanger-klubben. Foto: Øyvind Jacobsen, VG

Her er Vikings nye angrepsvåpen

FOTBALL

VIKING STADION/OSLO (VG Nett) 195 centimeter høye Osita Henry Chikere (22) beskrives som en «spennende» spiss av Viking-ledelsen.

Publisert: Oppdatert: 12.07.13 08:39

Bare noen timer etter at det ble klart at Makhtar Thioune må finne seg en ny klubb, presenterte Viking lagets nye spiss.

Nigerianske Chikere er en stor spiss som trener Kjell Jonevret tror kan dominere i eliteserien.

Det er bare én hake: Han kan få det tøft med å tilpasse seg livet i Stavanger.

- Han er meget spennende, fysisk overlegen de fleste i eliteserien og har veldig gode ferdigheter. Utfordringen blir å få ham til å fungere sosialt. Klart han trenger tid, sier Jonevret, som er glad for at klubben har et omfattende apparat som skal følge ham opp utenfor fotballbanen.

22-åringen skulle egentlig til Sogndal, men fordi han har imponert på prøvespill i Viking, signerte klubben ham for tre og et halvt år.

Viking håper også å kunne presentere en ny midtbanespiller innen kort tid.

Klubben solgte Martin Ørnskov til Brøndby før helgen og må finne en erstatter ettersom også Thioune er på vei ut porten på Viking Stadion.

Første gang i Europa

Stavanger-klubben sier Chikere er et fremtidsprosjekt, men tilbakemeldinger fra noen av lagets spillere som VG har snakket med, tyder på at klubben kan ha skutt gullfuglen.

- Jeg håper å kunne spille allerede om to uker. Jeg har ingen større drøm enn Viking, i hvert fall ikke som jeg tenker på. Viking er en stor klubb for meg, sier Chikere.

Her kan du lese mer om