Mener Manchester United viser samme tegn som Liverpool på 90-tallet

Petter Myhre: - Ferguson fikk maks ut av spillermaterialet

BEKYMRET: Alan Hansen (innfeldt) trekker pralleller til Liverpool-laget han selv var en del av i 1990 til årets utgave av Manchester United. David Moyes har fått en svært tøff start som manager på Old Trafford. Foto: PA

Liverpool-legende advarer Moyes: - Alarmklokkene ringer

Tidligere Liverpool-stopper Alan Hansen (58) mener David Moyes (50) har fått den tøffeste jobben i fotballverden - på det verste tidspunktet.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Etter 1-2-tapet hjemme mot West Bromwich Albion i helgen har Manchester United fått sin dårligste åpning i Premier League noensinne (fra 1992/93 til og med årets sesong).

Og det er lagets nye manager David Moyes, som tok over etter legenden Alex Ferguson i sommer, som må stå til ansvar for de svake resultatene.

«Han har utfordringen med å erstatte Sir Alex Ferguson som Manchester United-manager samtidig som han skal bygge videre på et lag som etter min mening har vunnet ligaen to av de tre siste årene -hovedsakelig på grunn av Fergusons vilje og personlighet» skriver Hansen i Daily Telegraph.

Syv poeng på de seks første kampene er ett mindre enn forrige bunn-nivå fra 2002/03-sesongen. Da tok for øvrig Manchester United ligagullet fem poeng foran Arsenal. Hansen tror det skal mye til at Moyes klarer det samme denne sesongen.

«Det er for tidlig å si at vi er vitne til slutten på regjeringstiden på Old Trafford, men alarmklokkene ringer, og det er klare likhetstrekk mellom 2013-utgaven av United og det

PÅ ETTERSKUDD: Rio Ferdinand (t.v.) var hjelpeløst vitne til at Morgan Amalfitano satte inn seiersmålet for WBA på Old Trafford i helgen. Foto: Pa

siste Liverpool-laget som vant en tittel tilbake i 1990» skriver Hansen.

For tynt med Fellaini

Hansen var en del av laget som altså tok hjem seriegullet for Liverpool som hadde dominert engelsk fotball stort på 80-og 90-tallet. Hansen peker på at det var et aldrende lag, og at klubben ikke lyktes med å finne gode nok erstattere som kunne føre laget videre.

«United har mer bredde og kvalitet enn 1990-utgaven av Liverpool, men vil påstå at de to førstelagene er sammenlignbare når det gjelder utfordringene de møtte. Begge lag kan beskrives som aldrende med behov for utskiftninger, skriver Hansen.

Han peker på at Manchester United ikke fikk hentet inn tilstrekkelig med nye spillere i sommer, og han mener at en kreativ spiller burde vært førsteprioritet. Det er TV 2-ekspert Petter Myhre enig i.

- Jeg mener Manchester United først og fremst trenger en venstreback som er bedre defensivt enn det de har i dag. Patrice Evra har svart litt på kritikken, men de må ha noen til å tette igjen bedre bakover mot de beste lagene, sier Myhre til VG.

SLITER OFFENSIVT: Petter Myhre mener det nye er at Manchester United sliter fremover på banen - defensive problemer hadde laget også sist sesong. Foto: Scanpix

- Så har jeg sagt lenge at de trenger en kreativ midtbanespiller ved siden av Michael Carrick- Marouane Fellaini har styrken i duellspillet og dødsforakten i boksen, men han er ingen playmaker og der har de mest å hente, mener Myhre.

Svakere offensivt

Han peker i likhet med Hansen på at Moyes har fått en brutal start på sin nye jobb.

- Han har tatt over etter en av tidenes mest suksessrike managere og møter umiddelbar motgang. «Alle» er skeptiske til det han gjør og studerer det med lupe, og det er en utakknemlig jobb. Så tok han over et lag der Ferguson fikk maks ut av spillermaterialet.

Myhre mener det ikke er noe nytt at United-laget sliter defensivt, men at det nå er mer synlig at de også sliter offensivt.

- Det var rufsete defensivt sist sesong også, men da rettet de seg ved å være mye bedre fremover. Nå har det gått mer stakkato, og de har ikke vært i stand til å snu kampene slik de gjorde i fjor, mener Myhre.

I morgen kveld spiller Manchester United bortekamp i Champions League mot ukrainske Shakhtar Donetsk - der mener Myhre at uavgjort er et godt resultat.

- Manchester United fikk en god start med seier mot Bayer Leverkusen i første kamp, og ett poeng mot et solid Shakhtar-lag bør være bra nok slik situasjonen er nå, mener Myhre.

PS! Lørdag spiller Manchester United borte mot Sunderland som bare har tatt ett poeng på de seks første kampene.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les også

Mer om

  1. Premier League

Flere artikler

  1. David Moyes: - Dette året ville vært vanskelig for Sir Alex også

  2. Mener Manchester City ble overgangsvinner

  3. Uniteds sesongåpning på nivå med Fergusons verste år

  4. Fem grunner til at van Gaal lykkes som United-manager

  5. Supporterleder: - Moyes fortjener å bli skjelt ut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder