Lillestrøm-jentene dro fra gullfest til gullfest

FORNEBU/HOTEL BRISTOL (VG) (LSK Kvinner-Trondheims-Ørn 3-1) Champagnefeiringen på cupfinalebanketten ble ren oppvarming for Lillestrøm-jentene.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fem år gammel

For etter den obligatoriske samlingen for vinnere og tapere etter cupfinalen, skulle LSK-spillerne dra videre til Lillestrøm for å feire triumfen på hjemmebane.

- Det blir en skikkelig fest med fansen og venner. Det kommer til å ta helt av i natt, var beskjeden fra Isabell Lehn Herlovsen.

Så hadde de også to grunner til å feire sammen med hele NFF-familien.

GULLJENTENE: Mimmi Löfwenius (t.v.), Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland scoret hvert sitt mål for Lillestrøm i cupfinalen og hadde god grunn til å feire på banketten lørdag. Foto:Trond Solberg,VG

– Å vinne cupen og serien samme år er det ikke mange som gjør. Det sier litt om kvaliteten i dette laget. Nå er jeg veldig glad, sier Lillestrøm-spissen.

På banketten skålte hun i champagne med målscorerne Mimmi Löfwenius og Lene Mykjåland.

Men dagen startet dårlig for Lillestrøm-jentene i Telenor Arena. Trondheims-Ørn var svært effektive da trønderne så ut til å hente hjem sin niende cuptittel. For etter at LSK Kvinner hadde hatt et par muligheter i starten, var det mange som så Tina Fremos suser fra 20 meter i det 23. minutt i mål. Nora Neset Gjøen reddet mesterlig.

Det var et varsel om hva som skulle komme.
Fire minutter senere fikk Lisa-Maria Karlseng Utland gå opp alene og heade ballen i mål.

I 1. omgang var LSK-kvinnene upresise og slurvet med pasningene. Flere unødvendige balltap på egen banehalvdel gjorde at Trondheims-Ørn - forøvrig i sin 15. (!) cupfinale - fikk spille på seg selvtillit.

Trener Monica Knudsen var ikke spesielt imponert over de første 45 minuttene.

- Jeg var ikke spesielt glad, for å si det sånn. Men jeg visste at vi har snudd kamper før, at vi har gode spillere som evner å gjøre bra ting. Da flere sto frem og vi vant duellene ble det bra til slutt, sier Knudsen til VG.
- Var du noengang i tvil om seieren?
- Nei, aldri.

Skjebnesvangert bytte

LSK Kvinner hadde flere sjanser til å score, men stopperne Solfrid Andersen Dahle og Inger Ane Hole var både gode og heldige i Trondheims-Ørn-forsvaret.
Men i pausen, på stillingen 1-0 til trønderne, måtte Trondheims-Ørn-trener Thomas Sandø Dahle ta ut kona Solfrid. Og da gikk luften ut av trønderne.

I løpet av to minutter snudde Lillestrøm kampen. Etter et flott angrep i det 56. minutt spiller LSK seg gjennom Ørn-forsvaret. Isabell Lehn Herlovsen spiller ballen til Lene Mykjåland som alene med keeper, kan sette inn utligningen.

- Vi begynte litt i feil ende og vant ikke duellene. Det ble litt nervøst til å begynne med, sier Mykjåland.

- Jeg kan ikke huske å ha scoret et så viktig mål før! Det var en skikkelig tøff kamp, og Trondheims-Ørn ga oss skikkelig motstand. Heldigvis hevet vi oss i andre omgang, sa Mykjåland til NRK etter at gullet var i boks.


I 58. minutt er Herlovsen igjen servitør. Hun slipper ballen til Mimmi Löfwenius som sender ballen i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MER GULL: Her jubler Lillestrøm-jentene etter 2-1-målet som gjorde sesongen komplett med både serie- og cupgull. Foto:Jostein Magnussen,VG

Herlovsen involvert i alt

Etter å ha lagt opp til to mål, satte Herlovsen endelig inn sitt første. 3-1-målet kom ved en tilfeldighet. Spissen blir truffet i kroppen av ballen og den trillet inn bak keeper Kristine Nøstmo. Da var det spilt 76 minutter.

I fjerde finaleforsøk på 2000-tallet lyktes det endelig Lillestrøm-kvinnene å hente hjem cupmestertittelen. Etter 2-1-seieren mot Trondheims-Ørn i ettermiddag har LSK Kvinner gjort rent bord med både cup- og seriemesterskap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEVET POKALEN: LSK Kvinners kaptein Marita Skammelsrud Lund og resten av laget kan juble for NM-gull på Telenor Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:Lise Åserud,

VGs SPILLERBØRS PÅ CUPFINALEN

Terning: 4

Sjanser: 5-4

Dommer: Emilie Rodahl Dokseth, Bækkelaget – 3 poeng. Ilddåp for 22-åringen i Norges største enkeltkamp, men klarte ikke oppgaven helt. Overså et par store situasjoner.

LILLESTRØM (4-4-1-1):

Nora Neset Gjøen – 4

Ingrid Moe Wold – 3

Marita Skammelsrud Lund – 6

Anna Westerlund – 5

Marit Sandvei – 6

Mimmi Löfwenius – 6

Isabell Bachor – 5

Lene Mykjåland – 8 BB

Emilie Bosshard Haavi – 6

Madeleine Giske – 4

Isabell Herlovsen – 7

TRONDHEIMS-ØRN (4-3-3):

Kristine Nøstmo – 5

Camilla Åseng – 4

Solfrid Andersen Dahle – 7

Inger Anne Hole – 5

Mali Lilleås Næss 4

Kristine Haugen – 4

Andrea Eimstad Haugstøyl – 4

Guro Reiten – 5

Maria Olsvik – 6

Lisa-Marie Karlseng Utland – 6

Tina Fremo – 5

INNBYTTERE:

Marit Clausen – 3

Mer om

  1. Fotball-NM

Flere artikler

  1. Holdt graviditet skjult før cupfinalen

  2. LSK sikret gullet med
    maktdemonstrasjon

  3. Jublet for LSK-jentenes trippeltriumf

  4. Mykjåland sendte LSK til cupfinalen

  5. VM-uttaket: Pelleruds morsomme utfordring

  6. LSKs evighetsmaskin har spilt hver kamp i jakten på seks trofeer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder