Ødegaard antyder at han blir i Real Madrid

16-åringen til VG etter 0-0 mot Vålerenga: – Jeg trives godt i Madrid

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga - Real Madrid 0-0) Etter 47 minutter godkjente minutter for Real Madrid antyder Martin Ødegaard (16) at han blir i den spanske storklubben.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere denne uken ble det fra Madrid rapportert at unggutten neppe går på utlån med det første for å få mer spilletid på høyest mulig nivå. Etter å ha startet den målløse oppvisningskampen mot Vålerenga, forteller Ødegaard at han ikke stresser sin egen situasjon – og at han trives veldig godt i Real Madrid.

Ingen planer om å flytte på seg

En blid og fornøyd Martin Ødegaard lot det skinne gjennom at han ikke har umiddelbare planer om å forandre på hverdagen i den spanske hovedstaden.

– Som jeg har sagt en del ganger, så ble vi enig om å ta denne sesongoppkjøringen først. Nå nærmer det seg slutten på den, så da får vi se, sier Ødegaard til VG.

– Hva sier magefølelsen?

– Jeg trives godt i Madrid. Det er det magen min sier foreløpig, svarer 16-åringen med et smil.

Han merker et visst press fra omgivelsene om mest mulig spilletid, ikke minst med tanke på at han allerede er blitt A-landslagsspiller, men prøver å ha et langsiktig fokus som vil sørge for at han blir best mulig når han er «voksen».

– Det er alltid vanskelig å se langt frem i tid. Det er det for alle, egentlig. Men jeg er 16 år fortsatt og har veldig mange år på meg til å bli en god fotballspiller. Jeg trenger ikke stresse veldig, føler jeg, sier Ødegaard.

– Skulle gjerne hatt et mål

Den nokså søvnige treningskampen falt enda et hakk da han ble byttet ut to minutter etter pause, men før det rakk han å vise enkelte fine ting i samspill med verdensstjerner som Luka Modric og Gareth Bale. Men et Real Madrid på halv maskin skuffet i den målløse kampen foran 27 010 tilskuerne som hadde tatt turen til nasjonalarenaen.

– Vi skulle gjerne hatt et mål her, sier Ødegaard til VG etter kampen.

– 0-0 er ikke noe kjempereusltat for vår del. Jeg tror ikke mange på laget hadde så mange forventninger til Vålerenga, og de var kanskje på sitt beste, sier Martin Ødegaard til TV 2 like etter kampslutt.

Sett denne? Mener Ødegaard kan bli «spist levende» av Santiago Bernabéu

Rekdal synes Ødegaard var litt beskjeden

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var selvsagt fornøyd med å holde nullen mot et så godt lag, men skulle gjerne sett at det ble scoret noen mål.

– Jeg skulle heller ønske at det ble 3-3 enn 0-0, sier Rekdal til VG.

Og sett med norske Real Madrid-øyne skulle han gjerne sett at Ødegaard viste seg enda mer frem.

– Han er jo god, men jeg synes han var litt beskjeden. Jeg synes han skulle tatt litt mer sjanser. Han gjør ikke noen feil, og er flink til å bevege seg, men jeg synes han skulle vært litt frekkere, sier Rekdal om det norske stortalentet.

– Jeg prøvde bare å spille mitt spill. Og nyte det, sier Ødegaard.

– Han klarte seg fint. I en slik treningskamp foran norske supportere gikk det fint. Man kan ikke forvente for mye, men han viste kvalitetene han har, sier Real Madrid-manager Rafael Benitez til VG.

– Hvordan har han prestert i oppkjøringen?

– Han liker å trene, men han er for ung. Det er det eneste. Han er for ung. Vi må ta det rolig og gi ham støtte.

– Ser du for deg at han blir i Real Madrid denne sesongen?

– Vi må bestemme oss. Dette er noe vi må se på nå, svarer Benitez, og tillegger:

– I dag var planen at han skulle spille 45 minutter, men han fikk ett minutt ekstra for fansens skyld.

De spanske journalistene som var på Norge synes Ødegaards innsats var oppløftende.

– Jeg likte det jeg så av Martin. Han var tydelig mer komfortabel enn da han spilte mot Roma. Han virket ikke så nervøs, og viste seg bedre frem i dag, sier journalist Carlos Forjanes i den spanske sportsavisen AS til VG.

Ellers var han som de fleste skuffet over det Real Madrid presterte i den siste treningskampen før seriestarten om to uker.

VG Live:Slik var kampen minutt for minutt

– Kjedelig kamp, sier Forjanes, som hadde forventet seg mer av det spanske storlaget, selv om spillere som Cristiano Ronaldo og Karim Benzema ikke var med til Oslo.

Ødegaard startet på høyrekanten på et nokså toppet Real Madrid sammen med stjerner som Luka Modric, James Rodriguez og Gareth Bale. Midtveis i omgangen viste han seg frem med en lekker kroppsfinte mot Ivan Näsberg inne i Vålerengas 16-meter, som fikk fart på Ullevaal-publikummet. Utover det spilte Real Madrid seg til få store målsjanser.

Saken fortsetter under bildet.

KAMERAT-MØTE: Martin Ødegaard og Herman Stengel holder rundt hverandre etter kampen. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Herman Stengel: Ekstremt imponerende det Martin har fått til

Vålerenga var knapt nær Real Madrid-målet før pause. Et frispark fra Melker Hallberg like over buret, men midtveis i omgangen kunne Rasmus Lindkvist ha gitt VIF ledelsen. Svensken kom seg fri alene med Keylor Navas, men keeperen reddet forsøket.

God Buschert

Etter at Ødegaard ble tatt av banen falt oppvisningskampen, og ikke minst livet på tribunen, enda et hakk. Det tok 20 minutter av andre omgang før Real Madrid spilte seg til en brukbar sjanse. Men Gareth Bale traff ikke ordentlig på avslutningen - som ble reddet av keeper Sascha Burchert. Kvarteret før slutt forsøkte Denis Cherychev seg fra skrått hold, men igjen reddet tyskeren.

Etter 79 minutter prøvde Herman Stengel seg på et skudd uten å lykkes, og på den påfølgende kontringen spilte gjestene seg til kampens største målsjanse. Innbytter Borja Mayoral kom alene med Buschert, men VIF-keeperen var lynraskt ute og reddet avslutningen.

Les også:AS: Ødegaard blir i Real Madrid

Tyskeren var i det hele tatt solid på et Vålerenga som forsvarte seg godt mot en skuffende utgave av Real Madrid. Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen var det svak antydning til pipekonsert fra publikum.

Aller mest jubel før pause fikk en Real Madrid-supporter som stormet banen, løp bort til James Rodriguez - og rakk å ta en selfie med colombianeren før han ble kastet ut av sikkerhetsvaktene...

PS! Mohammed Abdellaoue redebuterte for Vålerenga etter 25 minutter. Storscoreren erstattet Daniel Fredheim Holm til stor jubel fra VIF-fansen, men maktet ikke å sette sitt preg på kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder