The Sun-journalist refser Hareide for utbruddet

MALMÖ (VG) Malmö-sjef Åge Hareide langet ut mot skotsk
presse mandag. Nå får han kritikk for oppførselen av en skotsk journalist.

Artikkelen er over fire år gammel

Hareide hisset seg opp da han fikk spørsmål fra en journalist fra Sky Sports Scotland om det som har blitt sagt og skrevet etter 3-2-kampen i Glasgow.

En artikkel i The Scottish Sun skriver at Malmö-keeper Johan Wiland kaller alle Celtic-spillerne for griser: «All of them are PIGS».

Hareide mener skotsk presse har opptrådt uredelig ved å gjengi en versjon de visste ikke var sann, fordi «pig» er et sterkere skjellsord på engelsk enn «gris» er på norsk.

– Noe riktig ille

- HAREIDE TAR FEIL: Scottish Sun-journalist David Friel mener Åge Hareide var urettferdig mot skotsk presse. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Jeg var litt opprørt. Jeg la ut agnet i Göteborg, for det var en journalist der oppe. Jeg liker ikke at det spekuleres i overskrifter. Fortell sannheten, og ha respekt for at det er riktig oversetting av ord, sier Hareide til VG.

Det ble gjort oppmerksom på at det betydde noe helt annet, sier han – og mener det som ble sagt var at Celtic-spillerne spilte som griser.

Les også:Celtic-ikon gikk til angrep på Hareide

Det er det engelske ordet de har spekulert i. Du vet jo selv hva «pig» betyr i England. Da er du en riktig «pig» da, noe riktig ille, sier Hareide.

«Mind games»

Intervjuet ble gjort av svenske journalister, oversatt av svensker – og rapportert av svensker. Så det var ikke vi som oversatte. De sa at «de var griser», ikke at de spilte som griser, sier David Friel, journalist i The Scottish Sun, til VG.

Jeg forstår at gris kanskje betyr noe annet, men å hevde at vi ikke skriver sannheten synes jeg ikke var riktig av ham. Spesielt ikke på scenen foran en rekke TV-kanaler. Å generalisere hele skotsk presse blir galt. Jeg tror det bare er «mind games». Jeg synes det var urettferdig, sier journalisten.

Du forstår at «gris» kan bety noe litt annet på svensk?

Ja, men svensker jeg har snakket med sier at det fortsatt er en sterk ting å si, så hva forventer han?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder